Afgelopen donderdag is de 15e ronde van de interne competitie gespeeld en nadert de competitie zijn ontknoping.
Koploper Bob Merx heeft de aanval op zijn koppositie resoluut afgeslagen door zijn directe belagers, Marcel Winkels en Sander Bachaus, in een rechtstreeks duel te verslaan.
Onderstaand is, naast de individuele uitslagen van ronde 14 en 15, tevens de bijgewerkte ranglijst van de interne competitie weergegeven.

Oscar Lemmers berichtte eerder al over het behalen van de eerste GM-norm door Christian Braun (zie http://www.schaakbond.nl/wedstrijdschaak/knsb-competitie/2016-2017/klassen/1b).

Naast Voerendaal 2 en Vperendaal 3 (zie artikel van Tom) speelden vorige week ook team 1 en team 4 hun rapidwedstrijden. Hier volgt een kort verslag.

De derde ronde van de LiSB rapid competitie valt voor Voerendaal 2 en Voerendaal 3 samen met dodenherdenking op donderdag 4 mei. Gastgever Reuver (Wim Stinges, Walter Lackner, Dave van Buggenum, Freek Linssen) ontvangt drie teams uit Zuid Limburg: Maastricht (Hans Hoornstra, Jacob Perrenet, Hans Ouwersloot en Rezar Dominguez), Voerendaal 2 (Henk Temmink, Ruud Lemmers, Ingrid Voigt en Roger Hünen) en Voerendaal 3 (Paul Stuemer, Guus van den Akker, Tom Vrouenraets en John Heuts). Voordat de rapid wedstrijden van start gaan, wordt om 20.00 uur 2 minuten stilte in acht genomen, waarna de wedstrijden kunnen beginnen.

Donderdag jl. kwamen twee Voerendaalse teams in actie in de LiSB KO-bekercompetitie: Voerendaal 2 en Voerendaal 3. Rond 8 uur waren de tegenstanders uit Stein (DJC1) en Sittard (GESS) gearriveerd en kon de halve finale van start gaan.

Donderdag 6 april jl. staat de interne rapidcompetitie op het programma, en worden alweer ronde 13 t/m 15 gespeeld.