Donderdag 29 juni is de afsluiting en huldiging van de de interne kampioenen van SV Voerendaal uit de diverse competities.
Een bijzonder aardige geste van Tom Keulen die voor de drie hoogst geëindigden per competitie mooie prijzen in nature beschikbaar heeft gesteld.
In navolgende overzichten treft U een overzicht aan van de SV Voerendaal kampioenen van de interne competitie, de rapid-competitie en de snelschaakcompetitie van het seizoen 2016-2017.

We naderen het eind van het schaakseizoen 2016-2017 en op donderdag 15 juni 2017 staat weer een finale op het programma; dit keer de finale van de LiSB KO bekercompetitie voor de groepen A en B. In groep A treedt V1 aan tegen het sterke team van DJC1. In de B groep moet V3 het opnemen tegen het ELO geweld uit Kerkrade. Op een warme donderdagavond worden in het clublokaal van SV Voerendaal rond 20.00 uur de partijen gestart.

BPB Limburg1Gedurende het Pinksterweekend (vrijdag 2 t/m maandag 5 juni) wordt alweer het 11e BPB Limburg open schaaktoernooi georganiseerd. Ook dit jaar hebben zich verschillende grootmeesters ingeschreven, waarbij maar liefst 4 IGM’s meer dan 2600 aan Elopunten meenemen: Matthew Sadler (2684), Christian Bauer (2630), Ivan Sokolov (2625) en Sebastian Bogner (2603). Als ik in Maastricht gearriveerd ben en de toernooizaal betreed, is de tweede ronde net anderhalf uur bezig.

LK17rapid 3kk Traditiegetrouw vindt op de woensdag voor Hemelvaartsdag (dit jaar op 24 mei) de finale van het LK rapid plaats. Op basis van de resultaten uit de drie voorronden heeft LiSB-  competitieleider Paul Thissen de finalegroepen samengesteld. Dit jaar is het de beurt aan SV Voerendaal om het toernooi te organiseren en in café Keulen in Klimmen komen uiteindelijk 17 teams bijeen, waarbij SV Voerendaal met vier teams goed vertegenwoordigd is. Op dezelfde avond staat ook een andere finale gepland (Manchester United – Ajax) en is het in het café aardig druk met voetbalsupporters en schakers, die op het grote scherm tussen de schaakpartijen door, toch iets van de voetbalwedstrijd willen meekrijgen.

Afgelopen donderdag is de 15e ronde van de interne competitie gespeeld en nadert de competitie zijn ontknoping.
Koploper Bob Merx heeft de aanval op zijn koppositie resoluut afgeslagen door zijn directe belagers, Marcel Winkels en Sander Bachaus, in een rechtstreeks duel te verslaan.
Onderstaand is, naast de individuele uitslagen van ronde 14 en 15, tevens de bijgewerkte ranglijst van de interne competitie weergegeven.

Oscar Lemmers berichtte eerder al over het behalen van de eerste GM-norm door Christian Braun (zie http://www.schaakbond.nl/wedstrijdschaak/knsb-competitie/2016-2017/klassen/1b).