Dinsdag 21 maart speelden we met Voerendaal 2 de tweede voorronde van de rapid. Onze tegenstanders waren dit keer DJC 1, Maastricht en Leudal. Qua sterkte lopen die teams flink uiteen. Leudal heeft 1 sterk bord, Maastricht heeft er 3 en DJC 1 zelfs 4. Gelukkig hebben wij ook geen verkeerd team.

Maandag 20 maart begint de tweede cyclus van de LiSB rapidcompetitie en in Sittard verzamelen zich de teams van Gess (Marcel van Haren, Gilbert Leentjens, René Mussen en Pim du Chatinier), DJC 2 (Jeroen Schilperoort, Marcel Graff, Rolf van Brug en Leo Caessens), Voerendaal 1 (Camiel Peerlings, Marcel Frenken, Bob Merx, Sander Bachaus) en Voerendaal 3 (Paul Stuemer, Ger Schaffhausen, Tom Vrouenraets en John Heuts). Voerendaal 1 speelt deze avond in een ludieke opstelling en heeft de gebruikelijke opstelling volledig omgedraaid: bord 4 speelt op bord 1, bord 3 op bord 2, etc.

Donderdag 8 december staat voor Voerendaal de tweede ronde van de KNSB-bekercompetitie-wedstrijd (poule D) op het programma en wel tegen Eindhoven. Voerendaal heeft in de eerste ronde vrijgeloot, maar in de tweede ronde wacht de sterke tegenstander Eindhoven. Op donderdagavond komt dan ook tegen 20.00 uur het nodige ELO-geweld binnen lopen tijdens de clubavond in ons clublokaal in Klimmen. Op basis van aanwijzingen van Sander Bachaus is dit korte verslag samengesteld.

Auteur: Sander Bachaus

Op 29 september is de eerste donderdag vol met snelschaken geweest. Duidelijk is te zien dat het schaakvirus om zich heen aan het grijpen is.

Auteur: Sander Bachaus

De rapidcompetitie is goed begonnen. Veel mensen toonden animo en namen contact op met wedstrijdleider Ruud als ze verhinderd waren.

Auteur: Sander Bachaus

De interne competitie is weer begonnen en dus is het tijd voor een tussenstand. Er zijn maar liefst 11 gedeelde koplopers en 17 spelers staan binnen 1 punt afstand op onze koploper Bert Smeets.