Door onze overwinning op DJZ 2 vandaag zijn we kampioen geworden in de promotieklasse. Op papier, als je naar de elo’s kijkt, zit er een groot verschil tussen beide teams. Ruwweg 1980 gemiddeld voor ons en 1760 voor DJZ 2. Op de borden zag je dat niet altijd terug. De overwinning van Luc maakt ons uiteindelijk kampioen, want daarmee zorgt hij voor de 5-3 eindstand en de twee matchpunten.

Vandaag spelen we de belangrijke wedstrijd tegen Maastricht 1. Samen met Blerick 2 zijn zij de concurrenten voor de titel. We kunnen dit keer niet in onze sterkste opstelling spelen en daarom verwacht ik een zware wedstrijd. Maastricht kan soms wat geheime wapens inzetten. Het is afwachten wie er bij hen meespelen. Als Maastricht niet wint, dan zit het seizoen er voor hen eigenlijk al op. Wij kunnen een eventuele nederlaag nog compenseren in de laatste ronde tegen Blerick. Maar hoe ging het dan?

Zondag 4 februari 2018 vindt op een winterachtige middag een massakamp plaats in Noorbeek tussen de thuisspelende vereniging DJZ en Voerendaal. Voor de 4e ronde van de LiSB-competitie staan op het programma: DJZ 1- Voerendaal 3 (Promotieklasse), DJZ 3 – Voerendaal 4 (1e klasse B) en DJZ 4 – Voerendaal 5 (2e klasse B). Tevens wordt in hetzelfde lokaal de wedstrijd tussen DJZ 2 - Blerick 2 (ook Promotieklasse) gespeeld, dus het is voor iedereen even aanschuiven, zodat alle schakers achter het juiste bord kunnen plaats nemen.

Na een teleurstellende zaterdag (V1 en V2 verloren beide tegen mindere tegenstanders) hopen we met Voerendaal 3 t/m 5 vandaag op betere resultaten. Met V3 spelen we thuis tegen DJC 2. Net als Venlo 2 hebben ze bakken met schaakervaring. Met de toevoeging van Jack Vaassen, die de eerste twee rondes niet had meegespeeld, breiden ze die bakken nog flink uit. Volgens mij heeft Jack lang niet gespeeld. Zou hij net zo gevaarlijk zijn als vroeger?

Vandaag spelen we de tweede ronde van de LiSB-competitie. Omdat iedereen kan, hebben we zelfs de luxe om Tom Vrouenraets op de reservebank te zetten. Venlo 2 is vandaag onze tegenstander. In de eerste ronde ronde hadden ze Guddat (2100) op bord 1 en Montignies (2200) op bord 2. Beiden stonden niet in hun opgegeven opstelling en zijn flinke versterkingen. Zouden ze er vandaag weer bij zijn?

Na de degradatie van afgelopen seizoen, mogen we dit jaar meespelen in de promotieklasse. In plaats van vechten tegen degradatie zou het nu vechten voor promotie moeten worden. Als we kijken naar de ratings van de opgegeven opstellingen, dan zijn Maastricht en wij de grootste kanshebbers voor de titel.