Na een teleurstellende zaterdag (V1 en V2 verloren beide tegen mindere tegenstanders) hopen we met Voerendaal 3 t/m 5 vandaag op betere resultaten. Met V3 spelen we thuis tegen DJC 2. Net als Venlo 2 hebben ze bakken met schaakervaring. Met de toevoeging van Jack Vaassen, die de eerste twee rondes niet had meegespeeld, breiden ze die bakken nog flink uit. Volgens mij heeft Jack lang niet gespeeld. Zou hij net zo gevaarlijk zijn als vroeger?

Vandaag spelen we de tweede ronde van de LiSB-competitie. Omdat iedereen kan, hebben we zelfs de luxe om Tom Vrouenraets op de reservebank te zetten. Venlo 2 is vandaag onze tegenstander. In de eerste ronde ronde hadden ze Guddat (2100) op bord 1 en Montignies (2200) op bord 2. Beiden stonden niet in hun opgegeven opstelling en zijn flinke versterkingen. Zouden ze er vandaag weer bij zijn?

Na de degradatie van afgelopen seizoen, mogen we dit jaar meespelen in de promotieklasse. In plaats van vechten tegen degradatie zou het nu vechten voor promotie moeten worden. Als we kijken naar de ratings van de opgegeven opstellingen, dan zijn Maastricht en wij de grootste kanshebbers voor de titel.

Met drie matchpunten na zeven rondes stonden we met Voerendaal 3 op plek 9. Om in de derde klasse KNSB te blijven, is dat een plekje te laag. We moesten dus afgelopen zaterdag proberen om een plaats te klimmen. Dat moest dan gebeuren door een overwinning tegen De Drie Torens (uit Tilburg). Sander had zijn best gedaan om een sterk team samen te stellen en wij deden allemaal ons best om een goede partij te spelen!

auteurs: Sander Bachaus en Tom Vrouenraets

De taak is duidelijk voor V3. De laatste drie competitiedagen winnen en hopen dat de concurrentie punten laat liggen. In ons gevecht tegen degradatie was HSC Helmond het eerste obstakel. HSC heeft nog twee punten nodig om definitief veilig te zijn en tegen de nummer laatst (dat zijn wij dus), is dat natuurlijk de uitgelezen kans. Na een reis van ongeveer een uur zijn de HSC-manschappen aangekomen en met 736 ELO-punten meer zijn ze op papier zwaar favoriet.

In de zesde ronde van de KNSB-competitie speelt Voerendaal 3 de verre uitwedstrijd tegen De Giessen en Linge. Helaas is het, door diverse redenen, niet mogelijk om 8 spelers op de been te brengen, en daarom rijden we met zeven spelers richting Schiedam. Daar aangekomen blijkt dat De Giessen en Linge juist voor deze ronde maar liefst 4 spelers met ELO 2100+ heeft opgetrommeld, en is dit hun sterkste teambezetting van het seizoen. Ondanks dat Voerendaal 3 de wedstrijd met 5-3 verliest, kunnen we stellen dat we behoorlijk tegenstand hebben geboden en dat op alle borden lang gevochten is.