auteurs: Sander Bachaus en Tom Vrouenraets

De taak is duidelijk voor V3. De laatste drie competitiedagen winnen en hopen dat de concurrentie punten laat liggen. In ons gevecht tegen degradatie was HSC Helmond het eerste obstakel. HSC heeft nog twee punten nodig om definitief veilig te zijn en tegen de nummer laatst (dat zijn wij dus), is dat natuurlijk de uitgelezen kans. Na een reis van ongeveer een uur zijn de HSC-manschappen aangekomen en met 736 ELO-punten meer zijn ze op papier zwaar favoriet.

In de zesde ronde van de KNSB-competitie speelt Voerendaal 3 de verre uitwedstrijd tegen De Giessen en Linge. Helaas is het, door diverse redenen, niet mogelijk om 8 spelers op de been te brengen, en daarom rijden we met zeven spelers richting Schiedam. Daar aangekomen blijkt dat De Giessen en Linge juist voor deze ronde maar liefst 4 spelers met ELO 2100+ heeft opgetrommeld, en is dit hun sterkste teambezetting van het seizoen. Ondanks dat Voerendaal 3 de wedstrijd met 5-3 verliest, kunnen we stellen dat we behoorlijk tegenstand hebben geboden en dat op alle borden lang gevochten is.

Auteur: Sander Bachaus

Afgelopen zaterdag werd er in Asten gespeeld tegen de combinatie. Ons team had een gemiddelde rating van 1986, maar toch kregen wij de overwinning niet over de streep getrokken. De combinatie had ondanks twee invallers van 1590 toch nog een gemiddelde rating van 1915. De opstelling was aanvallend en op de eerste 4 borden hadden wij een overwicht van gemiddeld 185 punten per bord. De combinatie had een tactische opstelling gekozen met hoge ratings aan bord 6-7-8.

Voor zaterdag 5 november 2016 staat de 3e ronde KNSB op het programma. Een gezamenlijk initiatief van Voerendaal en Stein leidt ertoe dat alle Limburgse KNSB teams deze dag gezamenlijk in Stein spelen. Voerendaal 3 speelt tegen Pionneke en helaas missen we voor deze dag twee sterke spelers, nl. Paul Stuemer en Hans Dam. Nadat van beide kanten de opstelling bekend is gemaakt, blijkt dat Pionneke 1 een duidelijk ELO overwicht op de eerste vier borden heeft. Pionneke weet dit maximaal tot uitdrukking te brengen en boekt op alle vier de borden winst. De einduitslag  is duidelijk: Voerendaal 3 – Pionneke 1½-6½.

Auteur: Sander Bachaus (met aanvullingen door Tom Vrouenraets)

Na het pijnlijke verlies tegen de Stukkenjagers in de achtste ronde van het seizoen 2014/2015 hebben wij als Voerendaal 3 onze rug gerecht. De negende ronde werd met 6-2 gewonnen tegen de Giessen en Linge en vervolgens zijn we een heel jaar in de LiSB Promotieklasse ongeslagen geweest. Met een berg aan vertrouwen, ervaring en ratingpunten zijn we met nagenoeg hetzelfde team weer tot de derde klasse KNSB toegetreden.

Auteur: Marcel Didden

Met gemengde gevoelens gingen we naar Helden voor onze wedstrijd tegen Reuver. Op papier zou het een gemakkelijke wedstrijd worden, maar we waren slecht voorbereid. Enkele hadden last van het Calimero-syndroom: zijn we wel goed genoeg om weer buiten Limburg te schaken? Ook onze teamcaptain Sander was er niet om moed in te praten. Met name John had het moeilijk. Uit pure wanhoop had hij zijn auto aan de kant gezet en ging hij veerpontjes kijken. Gelukkig konden we hem toch overhalen om mee te spelen en om 13.20 uur arriveerde hij eindelijk.