Zondag 6 mei speelde V5 haar laatste competitiewedstrijd voor de LISB competitie 2017/2018. Een ervaren tegenstander (gezien de leeftijd) die in de competitie 1 punt hoger stond. Aanvankelijk zag het er niet goed uit voor de V5-ers want Willem Gommer (bord 1) zag na iets meer dan een half uur een mat over het hoofd: 0-1. Toch zag het er verder niet slecht uit want zowel Henk Gommer (bord 3), Bob Vonken (bord 4) als Nadia DiVincenzo (bord 6) stonden er goed voor. Joep Didden (bord 5) had het helaas zwaar en verloor de een na de ander pion. Ties Dumont(bord 2) stond een pionnetje achter maar had voldoende aanvallende mogelijkheden.

Voerendaal 5 speelde zondag 8 april alweer de 6e ronde voor de LISB-competitie. Schaesberg 3 leek een zware tegenstander te worden maar ondertussen lijkt het erop dat de jeugd flink weerstand kan bieden aan een gemiddelde senior. Eindstand was uiteindelijk 2,5 tegen 3,5 voor Voerendaal en geen enkele jeugdspeler verloor zijn partij!

Met 3 invallers, waarvan 2 debutanten wist V5 het 2e team van SV Leudal met 4-2 te verslaan. De tegenstander had dit niet verwacht en bleef nog lang in de speelruimte achter om de laatste partij te analyseren.

Een volledig jeugdteam van SV Voerendaal trad zondag 4 februari aan voor de competitie tegen DJZ-4 dat net als V5 onderaan in de competitie stond. Na ruim 3 uur was de stand duidelijk: 2-4 in het voordeel van de Voerendalers.

De jeugd inclusief John Gerrichhauzen van Voerendaal 5 trad in de derde ronde van de LISB aan tegen DJC3, een team met veel ervaring in de gelederen. Het ging beter dan de vorige ronde. Naast 1 winstpartij werden er ook 2 remises gehaald.

De jeugd van SV Voerendaal 5 speelde haar 1e competitiewedstrijd voor de LISB in klasse 2B tegen Eijsden. Met debutant Joep Didden op bord 6 werd al snel het eerste punt binnen gehaald. Weliswaar stond hij aanvankelijk en toren achter, maar met een mooie combinatie op de achterlijn keek de tegenstander ineens aan tegen een toren achterstand: 1-0.