Zondag 9 april speelde Voerendaal 5 zonder haar chessqueens Johanna Sturm en Nadia DiVincenzo tegen het 4e van SV Schaesberg. Waar iedereen had gerekend op een duidelijke nederlaag bleek het tegengestelde het geval: V5 won met 3,5 tegen 2,5. 

Eijsden was onder de indruk van Voerendaal 5 in de 5e ronde van de LISB maar daar bleef het helaas ook bij. Al snel werd duidelijk dat Eijsden er alles aan deed om van de schamele 0 af te komen. In hun sterkste opstelling wisten ze uiteindelijk met 3,5 tegen 2,5 te winnen. 

Met John Gerrichhauzen en Johanna Sturm als invallers bij Voerendaal 5 tegen DJZ4 uit Noorbeek wist het "jeugd"team niet te winnen in de 4e ronde van de LISB-competitie. Na een 4-0 achterstand werden de laatste twee partijen alsnog gewonnen, maar dat was niet voldoende. Toch lagen er wel degelijk kansen. 

Zondag 18 december speelde de jeugd van Voerendaal 5 uit maar toch thuis tegen SV Schaesberg 5: Schaesberg moest met al haar teams uitwijken naar een andere lokatie en had daarvoor Klimmen uitgekozen. Schaesberg had gepland om met 5 en misschien wel 6 spelers te komen, maar helaas bleken het er uiteindelijk slechts 4 te zijn.

Op 27 noveber speeld Voerendaal 5 tegen Maastricht 3 voor de 2e ronde van de LISB. Het ging een stuk beter dan de eerste ronde waar het vijfde van tafel werd geveegd.

Tegen het Maastrichtse team van toch zeker een aardig niveau werden 2 1/2 punt binnen gesleept. Hoogtepunt van de middag was de winst van Nadia Divincenzo die bij haar allereerste formele partij bij de senioren gelijk op bord 6 de winst wist te behalen.  

Helaas bleef het ook bij deze winstpartij: Zowel, Willem en Henk Gommer als Ties Dumont speelden remise. Helaas wisten Filip Maessen en Justin van Wijk hun partijen niet om te zetten in winst. Als echter de stijgende lijn wordt voortgezet is een mooie klassering nog altijd mogelijk. 

 

Het jeugdige team Voerendaal 5 speelde thuis tegen Voerendaal 4 waar enkel door en door ervaren spelers achter het  bord plaats namen. Desondanks wist V5 toch nog een puntje te halen. Justin van Wijk wist zich in een penibele positie toch nog te redden en wit kon niet anders dan opgeven.

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com