Op donderdag 28 juni was de afsluiting van het schaakseizoen voor de jeugd. In juli en augustus zijn er geen schaaklessen. Zoals inmiddels gebruikelijk is dit het moment om te toetsen wat er geleerd is in het afgelopen jaar. Dit jaar waren 6 jeugdleden zover dat ze een stappen examen konden maken. Esther Kling, Kirill Zinzen en Sem Kok slaagden voor het examen opstapje 2. Job Klinkenberg, Jelmar Klinkenberg en Pieter Staal slaagden voor stap 2. Allemaal gefeliciteerd met deze prestatie! Ook een dankwoord aan alle trainers de elke donderdag weer klaar staan om onze aankomende talenten de fijne schaak-kneepjes bij te brengen. Hier vind je foto's van de uitreiking en van de aansluitende schaakquiz waarmee we de avond afsloten.

De Nederlandse vertaling van dit gezegde (oefening baart kunst) vind ik toch wat minder tot de verbeelding spreken. De betekenis moge duidelijk zijn. Hoe meer je oefent, hoe beter je wordt. Dat Geld voor alles in het leven en in grote mate ook voor het schaken. De schaaklessen die op donderdag avond aan de jeugd worden gegeven door onze trainers zijn zeer waardevol.

Op goede vrijdag 30 maart en zaterdag 2 maart werd in Waalwijk het Nederlands Jeugd kampioenschap voor de E categorie gehouden. Regelmatig kwalificeren jeugdspelers van SV Voerendaal zich voor een officieel KNSB NK.

Elke donderdagavond spelen de oudere jeugd en de jongere jeugd een 10 minuten partij om zo een volledige interne competitie af te ronden en te kijken wie de beste jeugdspelers zijn. Op dit moment is de stand:

Op zondag 25 februari 2018 organiseerde de Schaakvereniging Mierlo-Geldrop voor alweer de 30 ste keer haar jaarlijkse Meisjestoernooi. Nadia Divincenzo van SV Voerendaal reisde naar Mierlo om eens te spelen op een toernooi met louter meiden.

Van vrijdag 5 tm zondag 7 januari werd door SV Tegelen de 59e editie van het Persoonlijk Jeugd Kampienschap van Limburg georganiseerd. Van SV Voerendaal waren het Nadia DiVincenzo, Justin van Wijk, Jelmar klinkenberg en Ties Dumont die een gooi deden naar de titel "Limburgs Kampioen". Nadia, Justin en Ties speelden in de "C" groep. Jelmar in de "E".