diplomas 29 06 2017

Afgelopen donderdag 29 juni was de afsluiting van het schaakseizoen 2016-2017. Naast de einduitslag voor de interne competitie werden ook de stappendiploma's uitgerijkt aan de jeugdspelers die hun examen in de afgelopen weken met voldoende resultaat gemaakt hadden. Maar liefst 9 diploma's werden door Henk Gommer uitgereikt. We feliciteren de volgende spelers met het behaalde diploma:

Op de Site van de LISB is de eindstand van de limburgse jeugd Grand-Prix te downloaden. De spelers van SV Voerendaal eindigden bijna allemaal aan de top!

Afgelopen zaterdag 10 juni organiseerde schaakvereniging "Schachverein 1949 Herzogenrath" voor de 18 keer de "DEF cup". Dit jeugdtoernooi trekt ieder jaar weer veel jeugdschakers uit Duitsland en Belgie.

Op het Persoonlijk Jeugd Kampioenschap Limburg dat begin dit jaar gehouden werd, was Justin van Wijk op grond van zijn tweede plaats uitgenodigd voor het NK t/m 12 jaar in Rijswijk. Net als Jason Knapen van Tegelse SV ( 1e ) en Jos Smael van DJC Stein ( 3e ).

justin nk d 2017 rsz2

Dit is de groep jeugdspelers. Justin staat links boven.

Afgelopen zondag vond in Stein het 9e SAM-SAM jeugd schaak toernooi plaats. Nadat SV Voerendaal tekende voor de organisatie van het 8e SAM-SAM op 5 februarie, was het deze keer weer de beurt aan DJC Stein om deze klus op zich te nemen. Met 34 deelnemers was het toernooi redelijk bezet. Mooi was ook dat er veel nieuwe gezichten waren te zien. Van SV Voerendaal waren 4 schakers uit de harde kern aanwezig. Justin van Wijk liet deze keer aan zich voorbij gaan. Aangezien hij net terug was van het NK-D in Rijswijk, alwaar hij de limburgse eer gedurende 3 dagen mocht verdedigen. En omdat zijn eerste plaats in de jeugd grand-prix niet meer in gevaar kan komen was hem deze rustdag natuurlijk gegund.
Nadia DiVincenzo, Willem Gommer, Benjamin Kling en Ties Dumont waren wel van de partij. Hieronder de resultaten van onze jeugdleden:

• Nadia DiVincenzo: 5e plaats categorie C
  • Willem Gommer: 2e plaats categorie B
  • Benjamin Kling: 2e plaats categorie C
  • Ties Dumont: 1e plaats categorie C

Een mooi resultaat waar we als club trots op mogen zijn!

Klik hier voor de hele uitslag en hier zijn de foto's terug te vinden op de site van DJC.

Cortenraad 2017 4233780Afgelopen zondag 23 april vond in Eijsden het inmiddels 18e Burgemeester Cortenraad toernooi plaats. Dit is een schoolschaak toernooi. Echter kan men ook gewoon individueel mee doen. Je speelt dan niet mee voor de schoolprijs. Dit toernooi is bij uitstek ook geschikt voor de echte beginners. Maar ook voor de gevorderden is dit een leuk toernooi. Met 29 inschrijvingen was het toernooi minder goed bezet als in 2016. De 4 schakers van SV Voerendaal hedden echter een leuke schaak middag. Alle 4 vielen ze in de prijzen. Thijs Schouteten werd 1e in de categorie basisschool beginners, Justin van Wijk werd 1e in de groep basisschool gevorderden, Nadia Divincenzo werd derde in de categorie middelbare school en Ties Dumont won in deze categorie de 1e prijs. Klik op de foto voor nog meer foto's.