Van vrijdag 5 tm zondag 7 januari werd door SV Tegelen de 59e editie van het Persoonlijk Jeugd Kampienschap van Limburg georganiseerd. Van SV Voerendaal waren het Nadia DiVincenzo, Justin van Wijk, Jelmar klinkenberg en Ties Dumont die een gooi deden naar de titel "Limburgs Kampioen". Nadia, Justin en Ties speelden in de "C" groep. Jelmar in de "E".

A084029 01 intro

Afgelopen zondag organiseerde de Tegelse Schaakvereniging het eerste jeugd toernooi van de limburgse jeugd grand-prix van het nieuwe schaakseizoen. Met  42 deelnemers was het toernooi vrij goed bezocht. Na de organiserende vereniging was SV Voerendaal de club met het grootste aantal deelnemers.

Afgelopen donderdag 29 juni was de afsluiting van het schaakseizoen 2016-2017.

diplomas 29 06 2017

Naast de einduitslag voor de interne competitie werden ook de stappendiploma's uitgerijkt aan de jeugdspelers die hun examen in de afgelopen weken met voldoende resultaat gemaakt hadden.

Maar liefst 9 diploma's werden door Henk Gommer uitgereikt. We feliciteren de volgende spelers met het behaalde diploma:

Op de Site van de LISB is de eindstand van de limburgse jeugd Grand-Prix te downloaden. De spelers van SV Voerendaal eindigden bijna allemaal aan de top!

Afgelopen zaterdag 10 juni organiseerde schaakvereniging "Schachverein 1949 Herzogenrath" voor de 18 keer de "DEF cup". Dit jeugdtoernooi trekt ieder jaar weer veel jeugdschakers uit Duitsland en Belgie.

Op het Persoonlijk Jeugd Kampioenschap Limburg dat begin dit jaar gehouden werd, was Justin van Wijk op grond van zijn tweede plaats uitgenodigd voor het NK t/m 12 jaar in Rijswijk. Net als Jason Knapen van Tegelse SV ( 1e ) en Jos Smael van DJC Stein ( 3e ).

justin nk d 2017 rsz2

Dit is de groep jeugdspelers. Justin staat links boven.