A084029 01 intro

Afgelopen zondag organiseerde de Tegelse Schaakvereniging het eerste jeugd toernooi van de limburgse jeugd grand-prix van het nieuwe schaakseizoen. Met  42 deelnemers was het toernooi vrij goed bezocht. Na de organiserende vereniging was SV Voerendaal de club met het grootste aantal deelnemers.

Afgelopen donderdag 29 juni was de afsluiting van het schaakseizoen 2016-2017.

diplomas 29 06 2017

Naast de einduitslag voor de interne competitie werden ook de stappendiploma's uitgerijkt aan de jeugdspelers die hun examen in de afgelopen weken met voldoende resultaat gemaakt hadden.

Maar liefst 9 diploma's werden door Henk Gommer uitgereikt. We feliciteren de volgende spelers met het behaalde diploma:

Op de Site van de LISB is de eindstand van de limburgse jeugd Grand-Prix te downloaden. De spelers van SV Voerendaal eindigden bijna allemaal aan de top!

Afgelopen zaterdag 10 juni organiseerde schaakvereniging "Schachverein 1949 Herzogenrath" voor de 18 keer de "DEF cup". Dit jeugdtoernooi trekt ieder jaar weer veel jeugdschakers uit Duitsland en Belgie.

Op het Persoonlijk Jeugd Kampioenschap Limburg dat begin dit jaar gehouden werd, was Justin van Wijk op grond van zijn tweede plaats uitgenodigd voor het NK t/m 12 jaar in Rijswijk. Net als Jason Knapen van Tegelse SV ( 1e ) en Jos Smael van DJC Stein ( 3e ).

justin nk d 2017 rsz2

Dit is de groep jeugdspelers. Justin staat links boven.

Afgelopen zondag vond in Stein het 9e SAM-SAM jeugd schaak toernooi plaats. Nadat SV Voerendaal tekende voor de organisatie van het 8e SAM-SAM op 5 februarie, was het deze keer weer de beurt aan DJC Stein om deze klus op zich te nemen. Met 34 deelnemers was het toernooi redelijk bezet. Mooi was ook dat er veel nieuwe gezichten waren te zien. Van SV Voerendaal waren 4 schakers uit de harde kern aanwezig. Justin van Wijk liet deze keer aan zich voorbij gaan. Aangezien hij net terug was van het NK-D in Rijswijk, alwaar hij de limburgse eer gedurende 3 dagen mocht verdedigen. En omdat zijn eerste plaats in de jeugd grand-prix niet meer in gevaar kan komen was hem deze rustdag natuurlijk gegund.
Nadia DiVincenzo, Willem Gommer, Benjamin Kling en Ties Dumont waren wel van de partij. Hieronder de resultaten van onze jeugdleden:

• Nadia DiVincenzo: 5e plaats categorie C
  • Willem Gommer: 2e plaats categorie B
  • Benjamin Kling: 2e plaats categorie C
  • Ties Dumont: 1e plaats categorie C

Een mooi resultaat waar we als club trots op mogen zijn!

Klik hier voor de hele uitslag en hier zijn de foto's terug te vinden op de site van DJC.