Op zondag 11 juni 2017 is het Open LK Snelschaken voor clubteams gehouden in Klimmen en de organisatie lag dit jaar bij SV Voerendaal. Op een warme dag aan het einde van het seizoen kwamen toch een redelijk aantal teams naar café Keulen om te "vluggeren". In totaal waren er tien teams (twee meer dan vorig jaar) van vier spelers. Er werd onder leiding van arbiter Rik Wagemakers een dubbelrondige competitie gespeeld waarin elk team dus twee keer tegen elkaar uitkomt. Daardoor mocht iedereen liefst 18 partijen spelen.

Beste Leden,

Wat we al wisten is nu bewezen,  doping in de schaaksport.  Ik ben van mening dat het bestuur deze realiteit onder ogen moet zien en tot actie moet over gaan … tijdige verstrekking in voldoende hoeveelheden,  vooral bij belangrijke wedstrijden.

Groet, Bert Smeets

Senatoren schaak op maandagmiddag

Ruim een jaar geleden zijn Frans Héman en Fred Tammen begonnen met het senatoren maandag-middagschaak in Café Keulen in Klimmen. Het is een gezamenlijke activiteit van SV Voerendaal en SV Schaesberg. Het begint om 14 uur en zo tegen vijven is het afgelopen (net voor de slotborrel).