Beste Leden,

Wat we al wisten is nu bewezen,  doping in de schaaksport.  Ik ben van mening dat het bestuur deze realiteit onder ogen moet zien en tot actie moet over gaan … tijdige verstrekking in voldoende hoeveelheden,  vooral bij belangrijke wedstrijden.

Groet, Bert Smeets

Senatoren schaak op maandagmiddag

Ruim een jaar geleden zijn Frans Héman en Fred Tammen begonnen met het senatoren maandag-middagschaak in Café Keulen in Klimmen. Het is een gezamenlijke activiteit van SV Voerendaal en SV Schaesberg. Het begint om 14 uur en zo tegen vijven is het afgelopen (net voor de slotborrel).

Rondes 15 en 16 van de interne competitie zijn al een tijdje terug gespeeld. De uitslagen stonden echter nog niet op de site. Met een paar ronden te gaan, is het hartstikke spannend aan kop. De top zes heeft alle kans om het kampioenschap binnen te slepen, zo dicht zit het bij elkaar!

Op donderdagavond 14 april speelden we de vijfde ronde van het Open Voerendaals Kampioenschap. Hieronder vind je de uitslagen en de nieuwe stand. De volgende (en laatste) ronde spelen we op 26 mei. Direct na de ronde reiken we dan ook de prijzen uit.

Op 26 november zijn we dan echt van start gegaan met ons Open Voerendaals Kampioenschap. Met 18 man en een toeschouwer was het geen onaardige ronde. Als je zin hebt om mee te spelen, dan kun je de volgende ronde (7 januari) gewoon aanschuiven. Voor alle niet-gespeelde partijen krijg je namelijk een half punt.

Voor de eerste keer organiseren we op een aantal donderdagen verspreid over het schaakseizoen een klein schaaktoernooi. Serieuze partijen en gezellige avonden zijn het doel. Iedereen is welkom, ook als je maar een of twee avonden mee kunt spelen.

Een paar weken terug hebben we eigenlijk al een ronde gespeeld. Die eerste ronde komt te vervallen. We geven er iets meer aandacht aan en proberen mensen van buiten te interesseren om mee te spelen.

Speeldata (altijd op donderdag): 26 november, 7 januari, 11 februari, 10 maart, 14 april, 26 mei