Op 29 maart is onze clubgenoot Ger Smeets overleden. Tot aan het einde van het vorige schaakseizoen was Ger nog actief als clublid en was hij ook bijna elke donderdagavond aanwezig. Vlak voor de zomervakantie vorig jaar werd hij getroffen door een herseninfarct. Aanvankelijk trad er een goede verbetering op en kon Ger weer naar huis om enkel overdag verpleegd te worden en aan zijn herstel te werken. Hij is zelfs nog weer een keer bij de schaaksenatoren op de maandagmiddag aanwezig geweest. Sinds enkele weken ging het niet goed met Ger en afgelopen donderdag is hij in het bijzijn van zijn familie overleden.

Ger was binnen onze vereniging Lid van Verdienste. Vanaf het begin van de oprichting van de club is hij lid geweest en heeft hij ook een actieve rol gespeeld als o.a. penningmeester en beheerder van de materialen. Bijna elke donderdavond was hij op de club te vinden als de omstandigheden dat toelieten en tot vorig jaar speelde hij zelfs nog mee als competitiespeler als er invallers nodig waren. Ook de jeugd had zijn speciale aandacht en een goed advies had hij altijd voor iedereen beschikbaar.

Wij zullen Ger missen nu hij er niet meer is en wensen de familie Smeets namens de vereniging veel sterkte de komende tijd met het verwerken van dit verlies.

Ger Smeets

Ger Smeets1