Onze wedstrijd tegen DJC 2 spelen we op zondag 9 december, dat is het vandaag. Twee borden hoeven we echter niet meer op te zetten. Anderhalve week eerder hebben we namelijk twee partijen vooruitgespeeld, op verzoek van DJC. Tussenstand: 1.5-0.5 voor ons. En hoe gaat het dan vandaag verder?

Het is behoorlijk wennen met de nieuwe opzet van de externe competitie. We spelen niet meer in de Promotieklasse, maar in de Hoofdklasse. We zijn nu Voerendaal 1. We kunnen niet meer promoveren. En zowel de teams als hun spelers zijn door elkaar gehusseld. Dat zagen we vandaag terug. Ons eigen team bestaat uit spelers die vorig jaar verdeeld waren over Voerendaal 3, Voerendaal 4, Wageningen en "thuis". Bij Maastricht is het oude eerste team volledig overgestapt naar de vierde klasse KNSB.

Op zondag 14 oktober startte de LiSB-competitie "nieuwe stijl" (deze competitie is m.i.v. het huidige seizoen losgekoppeld van de KNSB-competitie), waarbij de naam van de Promotieklasse logischerwijze is gewijzigd in Hoofdklasse (omdat er niet meer van uit de LiSB naar de KNSB kan worden gepromoveerd).
In deze Hoofdklasse speelt V1 en de eerste tegenstander (in Klimmen) was het eerste team van De Juiste -Z- uit Noorbeek. Omdat ook V3, V4 en V5 in Klimmen speelden, was het een gezellige boel met in totaal 22 borden in de grote zaal van Café Keulen.

Auteur: Eric Jan Morren

Afgelopen zaterdag stond ronde 4 op het programma in de Meesterklasse. Dit betekende een uitwedstrijd in Den Bosch tegen HMC, welke gedeeld bovenaan stonden. Helaas konden we dit keer niet beschikken over Oscar Lemmers, zodat de verhouding Ned vs Dui 3-7 werd. HMC is al jaren een sterk team in de Meesterklasse met 3 Grootmeesters. Daniel Fridman ruim 2600+, Local hero Twan Burg ruim 2500 en Martijn Dambacher onze Limburgse GM. Daarnaast treedt HMC nog aan met een aantal FM en IM’s. Hiertegenover stonden 2 GM, Daniel en Felix, 4 IM’s, 3 FM’s en youngster Ruud, die tegen EP nog de 5-5 had binnen gesleept.

Auteur: Eric Jan Morren

Afgelopen zaterdag was het vervolg van de wedstrijd van Voerendaal tegen En Passant. Dit komt door de vooruit gespeelde partij van Daniel tegen Benjamin Bok. Het plannen van de wedstrijd tussen deze 2 kemphanen was moeilijker dan de partij. 3 zetjes opening, 3 zetjes middenspel en nog 3 zetjes proberen in het eindspel en toen was het remise. In het kader van het EK landenteams werd er dus vooruit gespeeld. Echter was dit maar 1 partij en L’Ami, Peng en Kazarian dan, daar had En Passant wat vervangers voor opgetrommeld.

Zaterdag 16 september 2017.

David Copperfield, illusionist, is jarig en viert zijn 61e verjaardag. Eenenzestig is warempel een priemgetal. De Amerikaanse rapper Flo-Rida is ook geboren op 16 september. Een van zijn bekende nummers heet “club can’t handle me’’.  Deze ogenschijnlijke onschuldige feitjes zou je niet direct linken aan een schaakwedstrijd, maar toch gebeurde het.

Vorig jaar is Voerendaal 1 gepromoveerd van de 1e klasse naar de meesterklasse en vandaag is onze rentree op het hoogste niveau. Een thuiswedstrijd tegen Groningen Combinatie (GC) stond op het programma. GC is vorig jaar in de middenmoot geëindigd en alleen om die reden al favoriet.