De LiSB-competitie loopt op zijn eind. Vandaag is de zesde ronde. We zijn koploper en spelen tegen DJC 1, wat tweede staat. Dankzij een sterke invaller (Ingrid kon niet en Ruud van Meegen valt voor haar in) hebben we wat ratingpunten meer. De rating van DJC'er Roy Maessen lijkt me echter te laag. Het belooft een spannende middag te worden!

Vierentwintig maart, vijf over een 's middags. Eindelijk mogen we aan de slag tegen Tegelen 1. Max Warmerdam en Siem van Dael hebben dit seizoen ieder een keer meegespeeld. Vandaag spelen ze echter allebei mee in het EK in Skopje. Het team dat overblijft is toch behoorlijk gevaarlijk. De ervaring van Jos Rievers en Gert Hovens wordt bij hen aangevuld met opkomende jeugd. Ook wij missen twee sterren, want Ingrid Voigt en Marcel Winkels zijn er niet bij. Gelukkig hebben we in Jan Fober en John Heuts goede vervangers.

Onze wedstrijd tegen DJC 2 spelen we op zondag 9 december, dat is het vandaag. Twee borden hoeven we echter niet meer op te zetten. Anderhalve week eerder hebben we namelijk twee partijen vooruitgespeeld, op verzoek van DJC. Tussenstand: 1.5-0.5 voor ons. En hoe gaat het dan vandaag verder?

Het is behoorlijk wennen met de nieuwe opzet van de externe competitie. We spelen niet meer in de Promotieklasse, maar in de Hoofdklasse. We zijn nu Voerendaal 1. We kunnen niet meer promoveren. En zowel de teams als hun spelers zijn door elkaar gehusseld. Dat zagen we vandaag terug. Ons eigen team bestaat uit spelers die vorig jaar verdeeld waren over Voerendaal 3, Voerendaal 4, Wageningen en "thuis". Bij Maastricht is het oude eerste team volledig overgestapt naar de vierde klasse KNSB.

Op zondag 14 oktober startte de LiSB-competitie "nieuwe stijl" (deze competitie is m.i.v. het huidige seizoen losgekoppeld van de KNSB-competitie), waarbij de naam van de Promotieklasse logischerwijze is gewijzigd in Hoofdklasse (omdat er niet meer van uit de LiSB naar de KNSB kan worden gepromoveerd).
In deze Hoofdklasse speelt V1 en de eerste tegenstander (in Klimmen) was het eerste team van De Juiste -Z- uit Noorbeek. Omdat ook V3, V4 en V5 in Klimmen speelden, was het een gezellige boel met in totaal 22 borden in de grote zaal van Café Keulen.

Auteur: Eric Jan Morren

Afgelopen zaterdag stond ronde 4 op het programma in de Meesterklasse. Dit betekende een uitwedstrijd in Den Bosch tegen HMC, welke gedeeld bovenaan stonden. Helaas konden we dit keer niet beschikken over Oscar Lemmers, zodat de verhouding Ned vs Dui 3-7 werd. HMC is al jaren een sterk team in de Meesterklasse met 3 Grootmeesters. Daniel Fridman ruim 2600+, Local hero Twan Burg ruim 2500 en Martijn Dambacher onze Limburgse GM. Daarnaast treedt HMC nog aan met een aantal FM en IM’s. Hiertegenover stonden 2 GM, Daniel en Felix, 4 IM’s, 3 FM’s en youngster Ruud, die tegen EP nog de 5-5 had binnen gesleept.