Aan de vingers van Sander Bachaus is weer een nieuw stukje proza en poëzie ontsnapt, waarin over de LiSB-wedstrijd Voerendaal 2 - Maastricht 2 op eigen wijze verteld wordt.

Auteur: Sander Bachaus

Vol verwachting gingen zes debutanten in de tweede klasse op weg naar de lastige uitwedstrijd tegen Schaesberg 3. De dag begon met een uitgebreid ontbijt bij de weledele heer M. Wijckmans. Op het menu stonden broodjes (wit en bruin), boterhammen, beleg (boterhamworst, gebakken gehakt, belegen kaas, brie), koffie, thee, jus d’orange, hardgekookte eitjes en nog veel meer. Het enige puntje van kritiek waren de vierkante kopjes om de koffie uit te drinken. Deze kopjes hebben twee prima shirtjes de status van schoon gekost.

Buiten is het herfstweer de afgelopen week begonnen. Perfect weer om binnen een potje te schaken. Eigenlijk speel ik dit seizoen in het derde. Door een serie afzeggingen in V1 en V2 speel ik een keer mee.
We zijn met 8 borden, doordat het eerste team Groningen matste. Eigenlijk moest Groningen naar Klimmen komen. Vanwege de reistijd wordt afgesproken om in Bunschoten te spelen in plaats van Klimmen. Wij hebben hierdoor de kleine zaal voor ons alleen. #schaakweer #competitie #zinin !

De aandachtige lezer zal zich wel afgevraagd hebben wanneer de langverwachte kampioensfoto gepubliceerd zal worden (zoals ook al door Ruud Lemmers aangekondigd in het V2-verslag van de negende ronde KNSB). Door inderdaad diverse redenen is het er nog niet eerder van gekomen.