Aan de vingers van Sander Bachaus is weer een nieuw stukje proza en poëzie ontsnapt, waarin over de LiSB-wedstrijd Voerendaal 2 - Maastricht 2 op eigen wijze verteld wordt.

Auteur: Sander Bachaus

Vol verwachting gingen zes debutanten in de tweede klasse op weg naar de lastige uitwedstrijd tegen Schaesberg 3. De dag begon met een uitgebreid ontbijt bij de weledele heer M. Wijckmans. Op het menu stonden broodjes (wit en bruin), boterhammen, beleg (boterhamworst, gebakken gehakt, belegen kaas, brie), koffie, thee, jus d’orange, hardgekookte eitjes en nog veel meer. Het enige puntje van kritiek waren de vierkante kopjes om de koffie uit te drinken. Deze kopjes hebben twee prima shirtjes de status van schoon gekost.

Buiten is het herfstweer de afgelopen week begonnen. Perfect weer om binnen een potje te schaken. Eigenlijk speel ik dit seizoen in het derde. Door een serie afzeggingen in V1 en V2 speel ik een keer mee.
We zijn met 8 borden, doordat het eerste team Groningen matste. Eigenlijk moest Groningen naar Klimmen komen. Vanwege de reistijd wordt afgesproken om in Bunschoten te spelen in plaats van Klimmen. Wij hebben hierdoor de kleine zaal voor ons alleen. #schaakweer #competitie #zinin !

De aandachtige lezer zal zich wel afgevraagd hebben wanneer de langverwachte kampioensfoto gepubliceerd zal worden (zoals ook al door Ruud Lemmers aangekondigd in het V2-verslag van de negende ronde KNSB). Door inderdaad diverse redenen is het er nog niet eerder van gekomen.

Drie weken geleden spande het erom. Met een matchpunt voor op De Combinatie, moesten we toen in de achtste ronde tegen hen. Die uitwedstrijd was dus een cruciale wedstrijd. Uiteindelijk verloren we die met 5.5-2.5. Bob verloor een hele goede stelling en zelf verloor ik zelfs met een stuk meer. Mijn tegenstander had er een pion voor, maar verder niks. Zo'n resultaat is dan een enorme domper. Zeker voor mezelf, als teamleider en als prutser van de dag!

Gisteren was de laatste ronde. We konden nog kampioen worden, maar zouden sowieso afhankelijk zijn van de resultaten van De Combinatie en 't Pionneke. De Combinatie had een matchpunt meer en 't Pionneke had 1 bordpunt meer dan wij.

Vlak voor 10 uur stap ik in de auto om snel naar Urmond te gaan. Om 10:15 uur hebben we daar afgesproken om te carpoolen naar Tilburg. Vandaag, zaterdag 13 februari, spelen we namelijk met Voerendaal 2 uit tegen Stukkenjagers 3 en daar beginnen ze al om 12 uur. Luc parkeert zijn auto in garage Heuvelpoort. Eigenlijk had ik gepland om te parkeren in een andere garage. Het navigatiesysteem van Luc wilde ons echter richtdoor leiden op een plek waar alleen de busbaan rechtdoor ging. Toen hebben we maar even geïmproviseerd. Uiteindelijk zijn we netjes op tijd bij "Cinecitta". Erg praktisch vind ik die locatie niet, maar wel een mooie. We zijn hier gelukkig niet om het gebouw te beoordelen maar om te schaken!