Dat de wedstrijd tegen Pionneke een zware opgave zou worden stond van tevoren vast. Zonder toppers Ingrid, Bart en Jurgen moesten er voldoende betonblokken en piketpalen meegenomen worden om de Roermondse storm te weerstaan. Laat nou het beton in Oostenrijk verdwaald zijn en een belangrijke paal zelf piketdienst hebben.

Na 1 uur was de klok onverbiddelijk bord2 zwart 0-1 Tom(4,z) had inmiddels een wild-west op het bord gekregen en moest toezien hoe de na een sabbatical in bloedvorm teruggekeerde Eduard Coenen via een dubbel stukoffer de stand op 0-2 bracht. Bij deze tussenstand was het juist de teamleider van Pionneke die zich zorgen begon te maken, een nieuwe stunt was in de maak! Yannick en Ed stonden onduidelijk Jan, Guus, Ronny en Roger beter, goed tot gewonnen! Bovendien speelt Pionneke voor het kampioenschap en kon zich geen puntverlies permitteren.
Hulde aan onze gastheren is op zijn plaats, of de kwaliteit, of hun onverzettelijkheid gaf uiteindelijk de doorslag.

Guus(6,z) had het stopveld in handen, de goede loper en een betere pionnenstructuur maar gaf schoorvoetend(beschaamd) toe dat hij de techniek (nog) mist om de winst te realiseren.
Ronny(7,w) verzuimde tot twee keer toe met h4-h5 de zwarte stelling definitief te slopen en moest tandenknarsend in remise berusten. Tussenstand 1-3. Na deze tegenvallers ging het echt mis! Ed(3,w) verwisselde twee zetten en kon alleen nog maar spartelen. 1-4 Yannick(5,w) leek goed te staan maar zijn wereldvreemde(belgse?) stijl slaat in Nederland niet aan. Tegenstanders maken zich niet druk, ontwikkelen, ontwikkelen en slaan toe!  1-5 Roger(8,z) speelde een puike partij, neutraliseerde de witte aanval en nam dfe regie over. Totdat totdat hij remise gaf in een eenvoudig gewonnen stelling! Jan(1,w) was op weg naar 5 uit 5 een schijnstukoffer bracht hij de zwarte koning in het nauw, open lijnen,zware stukken,mataanval! Ergens miste hij de goede voortzetting en moest toezien hoe zwart toch weer terug kwam in de partij en uiteindelijk remise wegkaapte en zijn 100% score om zeep bracht.

De uitslagen in 3H leren een belangrijke zaak je kunt beter niet als kampioen van Limburg naar de KNSB promoveren want al jarelang is dat een geheide degradant. Nu ook MSV-VSM. Als lucky tweede doet V3 het aanmerkelijk beter en volkomen terecht.

Met dank aan Ed Vos voor het verslag

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com