Zondag 6 oktober speelde Voerendaal 4, wat volledig bestaat uit jeugdspelers, uit tegen Eijsden. Gastvrij werden zij ontvangen in het pittoreske Hotel Le Bonheur in Eijsden en vlak na 13:00 gingen op alle zes borden de partijen van start.

Na nauwelijks een uur gespeeld te hebben werd de eerste partij al gewonnen op bord 6: Olaf de Koning verslaat Chris Bartels. Olaf, die tevens ook debuteerde in de LISB competitie, claimt dat hij slechts op een gelukje de partij heeft gewonnen, maar zijn teamgenoten weten wel beter.

Kort daarna werd het volgende bord door Voerendaal gewonnen. Ditmaal was het op bord 4. Daar versloeg Justin van Wijk zijn tegenstander, Rob Toma, door een ontegenhoudbare mataanval op te zetten, gebruikmakend van een onontwikkelde loper.

Dit zorgde voor zo’n grote schok bij de tegenstander van bord 1 speler Willem Gommer, dat deze pardoes een stuk weggaf. Daarna was het voor Willem vrij eenvoudig om nog wat pionnetjes op te ruimen en niet veel later gaf tegenstander Frans Broers dan ook op. Voerendaal 4 staat op dat moment 3-0 voor en kan niet meer verliezen.

Een flinke tijd later besloot ook Ties Dumont op bord 2 zijn partij tegen Ed Bayens te beëindigen. Ties had in het middenspel een pion verloren aan een veelvuldige aanval daarop, maar liet zich niet kisten. Hij ruilde flink wat af en hield uiteindelijk een stelling over met wat pionnen en ongelijke lopers. Dit wist Ties zeer vakkundig remise te houden en daarmee de matchwinst voor Voerendaal binnen te slepen, met een tussenscore van 3,5-0,5.

Al snel was Bob Vonken ook klaar. Hij won in zijn partij een pion van tegenstander Hugo de Bruijn. Helaas besloot Bob later er een andere pion voor terug te geven, wat de stelling veranderde in gunste van Hugo. Toch wist Bob slim met zetherhaling toch remise af te dwingen op bord 3 en zo toch nog een half puntje te redden.

Er was toen nog een bord over: bord 5, met speelster Nadia Divincenzo tegen Nico Ramaekers. Nadia stond flink onder druk op de linker flank, maar wist met een mooie dubbele aanval een stuk te winnen. De tegenstander had wel nog een gevaarlijk pion die bijna aan de overkant was, maar een van Nadia’s vrijpionnen was sneller en haar tegenstander gaf dan ook niet veel later op.

De eindscore was dus 5-1 voor V4 en na geen enkele partij te hebben verloren gingen de spelers van V4 zeer tevreden naar huis.

Uitslagen: 

Eijsden - Voerendaal 4

Ronde:Ronde 1

Eijsden

Voerendaal 4

  
Broers, F. (Frans) 1619 Gommer, W. (Willem) 1252 z-w 0 - 1
Bayens, E.J. (Ed) 1519 Dumont, T.C.W. (Ties) 1589 w-z ½ - ½
Bruijn de, H. (Hugo) 0 Vonken, B.J.M. (Bob) 1554 z-w ½ - ½
Toma, R. (Rob) 1382 Wijk van, J. (Justin) 1411 w-z 0 - 1
Ramaekers, N. (Nico) 1268 Divincenzo, N. (Nadia) 1125 z-w 0 - 1
Bartels, C.A. (Chris) 1038 Koning de, O.F. (Olaf) 0 w-z 0 - 1
Gemiddelde Rating:1365Gemiddelde Rating:1386 1-5
Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com