Helaas wist V5 niet te winnen tegen Tegelen 4. De tegenstander had een paar sterke jeugdspelers inclusief good old Piet Houben opgesteld. Zowel Justin (al snel 2 pionnen kwijt) als Pieter (had zijn dag niet) als ook Jop (had ook slechte dag) verloren. Jelmar was de gelukkige die tegen Piet mocht spelen en deed dat zo verdienstelijk dat Piet te veel tijd nodig had. Zo sleepte Jelmar toch nog een bordpunt binnen.

In Tegelen wist V5 niet te winnen van Tegelen 3 in de 4e ronde van de LISB. Zowel Jop Klinkenberg, die al snel op achterstand werd gezet, als Justin van Wijk (verkeerde afruil) verloren. Jelmar Klinkenberg stond wel veel beter maar zijn tegenstander schoof in het pionneneindspel ondanks 2 dubbelpionnen het bord dicht en Jelmar kwam er niet doorheen. Alleen Henk Gommer wist te winnen: na een kwaliteitsoffer en een paardzet gaf zijn tegenstander accuut op. Achteraf onterecht maar daar zal ondergetekende niet om gemaald hebben. Uitslagen:

Het Voerendaalse 5e speelde in de derde ronde van de LISB tegen DJC4. Was de eerste ronde geeindigd met 0 punten en de 2e ronde met 1,5 bordpunt, nu werd het eerste matchpunt binnengehaald. Voerendaal5 - DJC4: 2-2.

In de tweede ronde van de LISB-competitie trad V5 met Justin van Wijk, de broertjes Jelmar en Jop Klinkenberg en Pieter Staal aan tegen Blerick 3, een team met louter ervaren spelers. De jeugd wist zich echter goed te weren en de eerst (bord)punten werden binnengehaald. En zoals voor de jeugd geldt: Zij worden steeds beter (en de tegenstander steeds slechter).

Voerendaal5 111118

Het kersverse team V5 speelde haar eerste wedstrijd voor de LISB en werd naar verwachting een kopje kleiner gemaakt. Leudal 2, dat bij gebrek aan voldoende spelers zich had ingeschreven voor de derde klasse, maakte korte metten met de tegenstander. Dat was qua rating ook geen verrassing.

Zondag 6 mei speelde V5 haar laatste competitiewedstrijd voor de LISB competitie 2017/2018. Een ervaren tegenstander (gezien de leeftijd) die in de competitie 1 punt hoger stond. Aanvankelijk zag het er niet goed uit voor de V5-ers want Willem Gommer (bord 1) zag na iets meer dan een half uur een mat over het hoofd: 0-1. Toch zag het er verder niet slecht uit want zowel Henk Gommer (bord 3), Bob Vonken (bord 4) als Nadia DiVincenzo (bord 6) stonden er goed voor. Joep Didden (bord 5) had het helaas zwaar en verloor de een na de ander pion. Ties Dumont(bord 2) stond een pionnetje achter maar had voldoende aanvallende mogelijkheden.