Afgelopen weekend stond er een hoop schaak op het programma. Zaterdag 29 februari deden Jelmar, Olaf, Sem en Ties mee aan de "Rurtalpokal". Een groot jeugdschaaktoernooi in Lendersdorf bij Düren in Duitsland. Voor iedereen een zeer geslaagd toernooi. Niemand in de prijzen, maar dat is ook niet meteen te verwachten op zo'n sterk bezet toernooi. Al kwam Ties met de 4e plaats in de 19 spelers tellende U16-groep wel erg dicht in de buurt. Ties behaalde een score van 6 uit 9. Jelmar kwam ook een heel eind met hetzelfde aantal punten. In de U12 groep met maar liefst 52 schakers was dat genoeg voor een 7e plek.

Afgelopen zondag vond voor de 61e keer het Persoonlijk Jeugd Kampioenschap Limburg (PJKL) plaats. Ook dit jaar weer gehouden in het mooie clublokaal van de Tegelse SV. Voor de organisatie tekenden dit jaar naast de Tegelse SV, ook de Blerickse SV en de Venlose SV. Na een jarenlange terugloop in deelnemers, met als absoluut dieptepunt het aantal van 17 deelnemers van vorig jaar, was het dit jaar weer een gezellige drukte. Met 51 deelnemers mag het toernooi als zeer geslaagd beschouwd worden.

JCC Rotterdam 2019 Meesterklasse D
Afgelopen zaterdag, 30 november, was de derde en laatste dag van het Jeugdclubkampioenschap 2019 in Rotterdam. In het totaal hebben er 112 teams meegedaan aan de kwalificatie voor het JCC. Het kampioenschap in de meesterklasse D wordt uitgevochten door 30 gekwalificeerde teams uit heel Nederland. Vanuit Limburg was het team Tegelen D1 vertegenwoordigd. Het team bestond uit vier spelers, Joshua Ekker, Jelmar Klinkenberg, Maxim Ekker en Flint Lieverse en teamleider Arnoud Ekker.

Afgelopen zondag 20 oktober organiseerde de Tegelse SV voor de 10e keer het herfst toernooi. Met maar liefst 56 deelnemers was het toernooi goed bezocht. Hopelijk is dit een opmaat naar een succesvolle en goed bezochte grand-prix cyclus.

Zoals altijd was SV Voerendaal weer prima vertegenwoordigd.