Bij SV Voerendaal wordt de jeugd actief gestimuleerd om deel te nemen aan zoveel mogelijk schaaktoernooien. Wat is er immers leuker dan je hobby uit te oefenen samen met andere kinderen. Daarnaast geldt ook voor het schaken: oefening baart kunst. Afgelopen zondag 31 maart waren er maar liefst 6 spelers van SV Voerendaal die het Burgemeester Cortenraad toernooi in Eijsden bezochten.

Afgelopen zaterdag 9 maart werd in het Duitse Lendersdorf, bij Düren, de 16e rurtalpokal georganiseerd. Dit is een (zeker naar onze begrippen) héél groot jeugd toernooi. Dit jaar waren er maar liefst 210! deelnemers. SV Voerendaal was met 5 jeugdspelers goed vertegenwoordigd. Justin van Wijk, Jelmar Klinkenberg, Sem Kok, Levi Kok en Ties Dumont gingen elk in een andere leeftijdsgroep aan de slag. Voor de 5 jarige Levi Kok was het de allereerste keer dat hij deelnam aan een schaaktoernooi.

In het laatste weekend van 2018 vond in Tegelen voor de 60e keer het persoonlijk jeugdkampioenschap van Limburg plaats. Van SV Voerendaal namen Jelmar Klinkenberg en Sem Kok hieraan deel. Jelmar in Categorie D en Sem in categorie F. Alle twee behaalden ze de eerste plaats in hun categorie en mogen ze zich Limburgs kampioen noemen. Proficiat!

De foto is van de website van de LISB.

Verslag met alle uitslagen en link naar meer foto's vind je hier.

Op zondag 11 november organiseerde DJC Stein het 11e SAMSAM Jeugdschaaktoernooi. Dit is het 2e toernooi van de Limburgse jeugd grand-prix van het seizoen. Met maar liefst 9 schakers was SV Voerendaal, naast uiteraard DJC zelf, hofleverancier van schakers voor dit toernooi. Met 36 ingeschreven schakers was het niet héél druk. Maar het was voldoende voor een prima middagje schaken.

Op zondag 7 oktober was het alweer tijd voor het eerste toernooi in de LISB jeugd Grand-prix 2018-2019. Met 45 deelnemers was het een goed bezocht toernooi. In een gezellige en ontspannen sfeer werden weer een hoop mooie partijen schaak gespeeld. SV Voerendaal was met maar liefst 7 schakers heel goed vertegenwoordigd. Er waren weer mooie bekers en geldprijzen te verdienen. Een groot deel van de prijzen ging mee naar het zuiden. En daarbij won SV Voerendaal ook nog eens de prijs voor best presterende bezoekende club. Samen met SV Eindhoven, dat wel. Kijk hier voor de volledige uitslag en hier voor de foto's van de Tegelde SV. Ik heb natuurlijk ook weer foto's gemaakt. Die vind je hier.

Op donderdag 28 juni was de afsluiting van het schaakseizoen voor de jeugd. In juli en augustus zijn er geen schaaklessen. Zoals inmiddels gebruikelijk is dit het moment om te toetsen wat er geleerd is in het afgelopen jaar. Dit jaar waren 6 jeugdleden zover dat ze een stappen examen konden maken. Esther Kling, Kirill Zinzen en Sem Kok slaagden voor het examen opstapje 2. Job Klinkenberg, Jelmar Klinkenberg en Pieter Staal slaagden voor stap 2. Allemaal gefeliciteerd met deze prestatie! Ook een dankwoord aan alle trainers de elke donderdag weer klaar staan om onze aankomende talenten de fijne schaak-kneepjes bij te brengen. Hier vind je foto's van de uitreiking en van de aansluitende schaakquiz waarmee we de avond afsloten.

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com