Afgelopen vrijdag 8 mei werd het 3e kwalificatie toernooi gespeeld van het online NK viertallen t/m 12 jaar. In de 2e ronde kwamen onze jongens net een paar punten te kort om zich te plaatsen. Deze keer wisten ze voldoende punten te verzamelen en plaatsten ze zich voor de finale. Met 147 deelnemers in 34 teams was er weer een groot aantal deelnemers. Jelmar Klinkenberg wist te overtuigen met een gedeelde 1e plaats. Jelmar wist al zijn partijen te winnen. Ook Kirill Litvinenko deed goede zaken. Zijn 4 punten leverde hem een gedeelde 9e plek op. Flint Lieverse en Nikolai Litvinenko deden met elk 3 punten ook een flinke duit in het zakje! Alweer een mooie prestatie van onze schaakjeugd!

Klik hier voor de volledige uitslag

Klik hier voor een artikel op de LISB site

Omdat fysiek met elkaar schaken op dit moment helaas niet mogelijk is zijn er diverse initiatieven ontstaan om online in onze schaakbehoefte te kunnen voorzien. Één van de recentste voorbeelden daarvan is het Jeugd NK viertallen dat dit jaar op het Chesskid Schaakmatties platform wordt gespeeld. Afgelopen vrijdag werd het 2e van in totaal 4 kwalificatie toernooien gespeeld. Ook van SV Voerendaal proberen enkele jonge schakers om zich als team te plaatsen voor de finale. Een team kan uit meer dan 4 spelers bestaan, maar alleen de beste 4 resultaten tellen mee per ronde. Het team van SV Voerendaal bleef in de 2e kwalificatie slechts enkele punten verwijderd van een plaats in de finale. De 12,5 bij elkaar gesprokkelde punten waren een 12e plek op de ranglijst (met maar liefst 37! teams) waard. Een mooie prestatie! Er waren in totaal zelfs 174 individuele deelnemers. Een verdrievoudiging van het aantal deelnemers ten opzichte van het 1e toernooi. De meeste punten voor het team van onze vereniging werden verdiend door Kirill Litvinenko met 3,5 punten (uit 5). Direct gevolgd door Jelmar Klinkenberg, Flint Lieverse en Nikolai Litvinenko die allen 3 punten haalden. Sem Kok haalde met 2,5 punten ook een nette 50% score. Levi Kok, tenslotte, zat ook klaar om mee te spelen. Maar door een of andere storing “vloog” hij er uit en lukte het niet meer om mee te doen. De volgende ronde is op vrijdag 6 mei. Hopelijk gaat het onze jongens dan wél lukken. De volledige uitslagen kun je hier vinden.

Afgelopen weekend stond er een hoop schaak op het programma. Zaterdag 29 februari deden Jelmar, Olaf, Sem en Ties mee aan de "Rurtalpokal". Een groot jeugdschaaktoernooi in Lendersdorf bij Düren in Duitsland. Voor iedereen een zeer geslaagd toernooi. Niemand in de prijzen, maar dat is ook niet meteen te verwachten op zo'n sterk bezet toernooi. Al kwam Ties met de 4e plaats in de 19 spelers tellende U16-groep wel erg dicht in de buurt. Ties behaalde een score van 6 uit 9. Jelmar kwam ook een heel eind met hetzelfde aantal punten. In de U12 groep met maar liefst 52 schakers was dat genoeg voor een 7e plek.

Afgelopen zondag vond voor de 61e keer het Persoonlijk Jeugd Kampioenschap Limburg (PJKL) plaats. Ook dit jaar weer gehouden in het mooie clublokaal van de Tegelse SV. Voor de organisatie tekenden dit jaar naast de Tegelse SV, ook de Blerickse SV en de Venlose SV. Na een jarenlange terugloop in deelnemers, met als absoluut dieptepunt het aantal van 17 deelnemers van vorig jaar, was het dit jaar weer een gezellige drukte. Met 51 deelnemers mag het toernooi als zeer geslaagd beschouwd worden.

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com