Op goede vrijdag 30 maart en zaterdag 2 maart werd in Waalwijk het Nederlands Jeugd kampioenschap voor de E categorie gehouden. Regelmatig kwalificeren jeugdspelers van SV Voerendaal zich voor een officieel KNSB NK.

*****Lees hier verder*****

Dit jaar was dat Jelmar Klinkenberg die als Limburgs kampioen van dit seizoen recht had op een plekje op de deelnemerslijst in Waalwijk voor het NK-E. En Ties Dumont als Limburgs kampioen van de C-jeugd. In verband met de afstand (Assen) en de duur (7 dagen) heeft Ties afgezien van deelname aan het NK-C. Jelmar maakte wel gebruik van zijn verdiende kwalificatie voor het NK-E. Vrijdag moesten er 4 van de in totaal 9 partijen gespeeld worden. De eerste ronde werd helaas verloren, maar daarna volgden 3 overwinningen op rij! De eerste dag eindigde dus met een mooie 9e plek in de ranglijst. Zaterdag morgen werd verder gestreden. Helaas eindigde de zegereeks hier en moest Jelmar 3 nederlagen op rij incasseren alvorens hij weer een punt kon pakken. Hoewel de laatste partij de punten stand niet naar 5 kon brengen kan Jelmar trots zijn op 4 verdiende punten uit 9 partijen. En een mooie 25e plaats in de ranglijst van 44 deelnemers. Nederlands Kampioen werd overigens Tommy Grooten, die afgelopen februari nog meespeelde op ons SAM-SAM toernooi in Klimmen.

Kijk hier voor de resultaten van Jelmar.

In ronde 4,5 en zes speelde Jelmar op een Live bord. Deze partijen kun je hier nog naspelen. (werkt helaas alleen met een flash player, dus waarschijnlijk niet op een tablet of telefoon)

Een uitgebreide foto reportage vind je hier (dag 1) en hier (dag 2).

De foto's in dit artikel zijn van de toernooisite en gemaakt door Ad Bruijns.

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com