Afgelopen weekend stond er een hoop schaak op het programma. Zaterdag 29 februari deden Jelmar, Olaf, Sem en Ties mee aan de "Rurtalpokal". Een groot jeugdschaaktoernooi in Lendersdorf bij Düren in Duitsland. Voor iedereen een zeer geslaagd toernooi. Niemand in de prijzen, maar dat is ook niet meteen te verwachten op zo'n sterk bezet toernooi. Al kwam Ties met de 4e plaats in de 19 spelers tellende U16-groep wel erg dicht in de buurt. Ties behaalde een score van 6 uit 9. Jelmar kwam ook een heel eind met hetzelfde aantal punten. In de U12 groep met maar liefst 52 schakers was dat genoeg voor een 7e plek.

Qua punten deed Sem bijna niets onder voor Ties en Jelmar. 5,5 uit 9 is een prima score. In de U10 ,waarin Sem aantrad, werd hij 14e. In deze groep speelden 52 kinderen. Dus met een 14e plek zit je bij de beste 25%. Olaf, tenslotte, speelde in de U14. Met 4 punten uit 9 mag je gerust thuis komen. Al is er ook nog ruimte voor verbetering. Alle 4 de schakers beleefden een mooie (en vermoeiende) schaakdag. Een toernooi met zo veel deelnemers op 3 kwartiertjes rijden is eigenlijk een must voor iedere serieuze schaker. Volgend jaar zal SV Voerendaal zeker weer van de partij zijn. Kijk voor de uitslagen op https://schach-lendersdorf.de/index.php en hier voor wat foto's die ik gemaakt heb.

Zondag was het weer tijd voor de 5e ronde van de Euregio-Cup en Euregio-League. We waren deze keer in Houthalen te gast. Slim Bilzen heeft hier de beschikking over meerdere lokalen. Die waren ook wel nodig. Want met maar liefst 63 deelnemers sneuvelde het deelnemersrecord van de 4e ronde alweer. Je kunt gerust stellen dat deze toernooien cyclus een groot succes is. Geweldig om te zien hoe de deelnemers uit België, Duitsland en Nederland zoveel plezier beleven. Van SV Voerendaal was Justin, Jelmar, Flint, Kirill Litvinenko, Nicolai, Paul, Olaf, Valentijn en Ties aanwezig. Op de speciale website www.euregio-cup.eu kun je alle uitslagen en een link naar de foto's vinden.

Alsof dat nog niet voldoende was, moest V5 met Jelmar, Flint en Olaf zondag ook nog een inhaalwedstrijd voor de LISB competitie spelen. Zij moesten vanaf Houthalen linearecta door naar Maasbracht. Helaas werd hier tegen S.V. 't Stokpaardje met 4-2 verloren. Toch wist Jelmar hier nog een remise te behalen en Flint won zijn partij tegen een speler met een rating die 357 hoger was dan die van hem. Een geweldige prestatie. Wat een weekend......

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com