Afgelopen zaterdag 31 augustus organiseerde KSK Rochade Eupen-Kelmis voor de 16e keer hun jeugd toernooi. Dit jaar met maar liefst 113! Deelnemers. Dat zijn aantallen waarvan we aan deze kant van de grens voorlopig alleen van mogen dromen. Hier gingen de 4 schakers van SV Voerendaal dan ook niet naar toe voor de bekers. Maar wel om een hele dag tot het uiterste te gaan.

Beste Voerendalers, met name de leden met rating 1900+,

Onlangs hebben we een nieuwe verdeling gemaakt om de jeugd van SV Voerendaal structureel les te geven in het nieuwe seizoen en zonder dat de weinige personen die daar invulling aan geven overbelast raken. De consequentie daarvan is dat de groep hoger stap 4 (ongeveer 6 leerlingen) geen leraar toegewezen heeft gekregen. De invulling die we willen geven is om elke potentiele lesgever te laten intekenen op een willekeurige donderdag in het nieuwe seizoen.

Bij deze doe Ik dan ook een beroep op iedereen die aan deze groep les zou kunnen/willen geven om een willekeurige donderdag in de 2 a 3 maanden te kiezen om bij de jeugd (stap 4+) dan een les of demonstratie te verzorgen geheel naar eigen inzicht en ideeën.

Donderdagavond 27 juni was alweer de laatste schaakavond voor de jeugd van SV Voerendaal. Traditioneel worden op deze avond de prijzen uitgereikt van de laddercompetitie van het afgelopen jaar. Alvorens het seizoen af te sluiten met een paar ronden doorgeefschaak was er nog een officieel momentje met de uitreiking van de stappendiploma's aan de schakers die voor hun examen geslaagd zijn.

Maar liefst 4 jeugd spelers van SV Voerendaal waren een week geleden erbij toen voor de 13e keer het BPB Limburg open in Maastricht plaats vond. Dé manier om er achter te komen waar je staat, schaak technisch gezien. Met 7 partijen die wel 4 uur kunnen duren is dit geen toernooi voor beginners. De 4 jeugdschakers van SV Voerendaal die het dit jaar weer aandurfden waren Flint Lieverse, Jelmar Klinkenberg, Bob Vonken en Ties Dumont. Voor Ties was het al de 4e keer dat hij meespeelde.