Maar liefst 4 jeugd spelers van SV Voerendaal waren een week geleden erbij toen voor de 13e keer het BPB Limburg open in Maastricht plaats vond. Dé manier om er achter te komen waar je staat, schaak technisch gezien. Met 7 partijen die wel 4 uur kunnen duren is dit geen toernooi voor beginners. De 4 jeugdschakers van SV Voerendaal die het dit jaar weer aandurfden waren Flint Lieverse, Jelmar Klinkenberg, Bob Vonken en Ties Dumont. Voor Ties was het al de 4e keer dat hij meespeelde.

Alweer een paar weekjes geleden, van donderdag 30 mei t/m zaterdag 1 juni vond in Rijswijk het Nederlands kampioenschap voor jeugd uit de D categorie plaats. Jelmar Klinkenberg, talentvolle jeugdschaker van SV Voerendaal, had zich door het winnen van het Limburgs kampioenschap verzekerd van een plekje op dit sterk bezette toernooi. Zich realiserend dat hij niet voor de eerste plek kon strijden ging Jelmar vooral voor de mooie ervaring. Na 9 ronden kon hij met 3,5 punt tevreden terugkijken op een geslaagde deelname.

Kijk voor alle uitslagen op de toernooisite

Het Koningstoernooi in Blerick dat op 5 mei maar liefst 79 deelnemers trok was het laatste in de reeks van 5 toernooien die dit seizoen deel uitmaakten van de LISB Jeugd Grand Prix. Onlangs zijn de einduitslagen op de LISB website gepubliceerd. Een mooie opsteken voor SV Voerendaal is dat in de A, B, C, D én F Categorie de eerste plaats voor een speler van onze club is. Respectievelijk Willem Gommer, Ties Dumont, Justin van wijk, Jelmar Klinkenberg en Sem Kok. Willem  en Ties mogen zich hierdoor ook nog eens kampioen van Limburg noemen in hun categorie! Super prestatie jongens!

Op deze speciale pagina van de LISB kun je alle verslagen vinden van de 5 Grand Prix toernooien.

De complete einduitslag vind je hier

Bij SV Voerendaal wordt de jeugd actief gestimuleerd om deel te nemen aan zoveel mogelijk schaaktoernooien. Wat is er immers leuker dan je hobby uit te oefenen samen met andere kinderen. Daarnaast geldt ook voor het schaken: oefening baart kunst. Afgelopen zondag 31 maart waren er maar liefst 6 spelers van SV Voerendaal die het Burgemeester Cortenraad toernooi in Eijsden bezochten.

Afgelopen zaterdag 9 maart werd in het Duitse Lendersdorf, bij Düren, de 16e rurtalpokal georganiseerd. Dit is een (zeker naar onze begrippen) héél groot jeugd toernooi. Dit jaar waren er maar liefst 210! deelnemers. SV Voerendaal was met 5 jeugdspelers goed vertegenwoordigd. Justin van Wijk, Jelmar Klinkenberg, Sem Kok, Levi Kok en Ties Dumont gingen elk in een andere leeftijdsgroep aan de slag. Voor de 5 jarige Levi Kok was het de allereerste keer dat hij deelnam aan een schaaktoernooi.

In het laatste weekend van 2018 vond in Tegelen voor de 60e keer het persoonlijk jeugdkampioenschap van Limburg plaats. Van SV Voerendaal namen Jelmar Klinkenberg en Sem Kok hieraan deel. Jelmar in Categorie D en Sem in categorie F. Alle twee behaalden ze de eerste plaats in hun categorie en mogen ze zich Limburgs kampioen noemen. Proficiat!

De foto is van de website van de LISB.

Verslag met alle uitslagen en link naar meer foto's vind je hier.