Ruud van Meegen, speler van Zuid Limburg 1, heeft zijn virtuele FIDE-rating boven de 2300 weten te krijgen en mag dus vanaf 1 mei a.s. de titel van FM (FIDE-meester) aanvragen.

Namens alle leden van SV Voerendaal en SV Zuid Limburg van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat!

Zaterdag 5 januari speelde SV Voerendaal haar jaarlijkse nieuwjaarstoernooi waarin 14 snelschaakpartijen van 7' pppp werden gespeeld. Toen de stofwolken waar opgetrokken was er 1 winnaar overgebleven: Henk Temmink.

Henk Temmink2

Beste clubleden,

Zoals gemeld in een vorig bericht over de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) op de website wordt iedereen die al lid was van SV Voerendaal verzocht om aan te geven of hij/zij toestemming geeft voor registratie van persoonsgegevens en voor het beschikbaar stellen van beeldmateriaal. Dit verzoek is ook via de mail naar alle leden verstuurd. Van niet iedereen is reactie ontvangen. Op de ALV van 25 oktober hebben we besloten om iedereen die niet gereageerd heeft alsnog een mail te sturen met het eerder gevraagde verzoek. Mocht er dan nog geen reactie komen (termijn voorlopig gesteld op 2 weken) dan wordt ervan uit gegaan dat het betreffende clublid geen bezwaar maakt tegen verwerking van haar persoonsgegevens en geen bezwaar heeft tegen het gebruik van beeldmateriaal waarop hij/zij staat. Dit wordt dan als zodanig vastgelegd in het centrale registratiesysteem van de schaakbond genaamd OLA (Online Leden Administratie). Informatie over de AVG van onze club kan ook op het privacystatement op deze website worden gevonden.

Henk Gommer

Secretaris SV Voerendaal

Het wereldkampioenschap schaken tussen Carlsen en Caruana vindt plaats van 9 tot 28 november in London.

Op vrijdag 9 en vrijdag 16 november (niet op 23 november vanwege een rustdag) zullen we in CafĂ© Keulen in Klimmen de mogelijkheid geven om samen de partijen te volgen via een beamer met uitleg door topgrootmeesters via de officiele website of andere websites (chess24, chess.com etc..) en er zelf wat over te praten en filosoferen....

We beginnen om 18 uur (de partijen beginnen reeds om 16 u West-Europese tijd).

Komt allen voor deze gezellige en leerzame avonden !!

Beste clubgenoten en ouders van de jeugdleden,

Vanwege de wet AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) zijn wij als vereniging genoodzaakt een aantal maatregelen te nemen om aan deze wet te voldoen. Zo staat er een privacystatement op onze internetsite en zijn de aanvraagformulieren voor een lidmaatschap aangepast. Wat echter belangrijk is is het volgende.

Zaterdag 6 januari was Ruud Lemmers de beste snelschaker bij SV Voerendaal. Na totaal 16 partijen van 7 minuten liet hij Henk Temmink (2e) en Bart van der Zwet (3e) achter zich. Eerst werden er 7 rondes gespeeld met iedereen door elkaar. Vervolgens ontstond er een A- en een B-groep met elk 10 man waarin een halve competitie werd uitgespeeld. Bij de B-groep won Berts Smeets. De uiteindelijke uitslag: