Beste clubleden,

Zoals gemeld in een vorig bericht over de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) op de website wordt iedereen die al lid was van SV Voerendaal verzocht om aan te geven of hij/zij toestemming geeft voor registratie van persoonsgegevens en voor het beschikbaar stellen van beeldmateriaal. Dit verzoek is ook via de mail naar alle leden verstuurd. Van niet iedereen is reactie ontvangen. Op de ALV van 25 oktober hebben we besloten om iedereen die niet gereageerd heeft alsnog een mail te sturen met het eerder gevraagde verzoek. Mocht er dan nog geen reactie komen (termijn voorlopig gesteld op 2 weken) dan wordt ervan uit gegaan dat het betreffende clublid geen bezwaar maakt tegen verwerking van haar persoonsgegevens en geen bezwaar heeft tegen het gebruik van beeldmateriaal waarop hij/zij staat. Dit wordt dan als zodanig vastgelegd in het centrale registratiesysteem van de schaakbond genaamd OLA (Online Leden Administratie). Informatie over de AVG van onze club kan ook op het privacystatement op deze website worden gevonden.

Henk Gommer

Secretaris SV Voerendaal

Beste clubgenoten en ouders van de jeugdleden,

Vanwege de wet AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) zijn wij als vereniging genoodzaakt een aantal maatregelen te nemen om aan deze wet te voldoen. Zo staat er een privacystatement op onze internetsite en zijn de aanvraagformulieren voor een lidmaatschap aangepast. Wat echter belangrijk is is het volgende.

Op 29 maart is onze clubgenoot Ger Smeets overleden. Tot aan het einde van het vorige schaakseizoen was Ger nog actief als clublid en was hij ook bijna elke donderdagavond aanwezig. Vlak voor de zomervakantie vorig jaar werd hij getroffen door een herseninfarct. Aanvankelijk trad er een goede verbetering op en kon Ger weer naar huis om enkel overdag verpleegd te worden en aan zijn herstel te werken. Hij is zelfs nog weer een keer bij de schaaksenatoren op de maandagmiddag aanwezig geweest. Sinds enkele weken ging het niet goed met Ger en afgelopen donderdag is hij in het bijzijn van zijn familie overleden.

Zaterdag 6 januari was Ruud Lemmers de beste snelschaker bij SV Voerendaal. Na totaal 16 partijen van 7 minuten liet hij Henk Temmink (2e) en Bart van der Zwet (3e) achter zich. Eerst werden er 7 rondes gespeeld met iedereen door elkaar. Vervolgens ontstond er een A- en een B-groep met elk 10 man waarin een halve competitie werd uitgespeeld. Bij de B-groep won Berts Smeets. De uiteindelijke uitslag:

Op zondag 11 juni 2017 is het Open LK Snelschaken voor clubteams gehouden in Klimmen en de organisatie lag dit jaar bij SV Voerendaal. Op een warme dag aan het einde van het seizoen kwamen toch een redelijk aantal teams naar café Keulen om te "vluggeren". In totaal waren er tien teams (twee meer dan vorig jaar) van vier spelers. Er werd onder leiding van arbiter Rik Wagemakers een dubbelrondige competitie gespeeld waarin elk team dus twee keer tegen elkaar uitkomt. Daardoor mocht iedereen liefst 18 partijen spelen.

Senatoren schaak op maandagmiddag

Ruim een jaar geleden zijn Frans Héman en Fred Tammen begonnen met het senatoren maandag-middagschaak in Café Keulen in Klimmen. Het is een gezamenlijke activiteit van SV Voerendaal en SV Schaesberg. Het begint om 14 uur en zo tegen vijven is het afgelopen (net voor de slotborrel).