De aandachtige lezer zal zich wel afgevraagd hebben wanneer de langverwachte kampioensfoto gepubliceerd zal worden (zoals ook al door Ruud Lemmers aangekondigd in het V2-verslag van de negende ronde KNSB). Door inderdaad diverse redenen is het er nog niet eerder van gekomen.

Drie weken geleden spande het erom. Met een matchpunt voor op De Combinatie, moesten we toen in de achtste ronde tegen hen. Die uitwedstrijd was dus een cruciale wedstrijd. Uiteindelijk verloren we die met 5.5-2.5. Bob verloor een hele goede stelling en zelf verloor ik zelfs met een stuk meer. Mijn tegenstander had er een pion voor, maar verder niks. Zo'n resultaat is dan een enorme domper. Zeker voor mezelf, als teamleider en als prutser van de dag!

Gisteren was de laatste ronde. We konden nog kampioen worden, maar zouden sowieso afhankelijk zijn van de resultaten van De Combinatie en 't Pionneke. De Combinatie had een matchpunt meer en 't Pionneke had 1 bordpunt meer dan wij.

Vlak voor 10 uur stap ik in de auto om snel naar Urmond te gaan. Om 10:15 uur hebben we daar afgesproken om te carpoolen naar Tilburg. Vandaag, zaterdag 13 februari, spelen we namelijk met Voerendaal 2 uit tegen Stukkenjagers 3 en daar beginnen ze al om 12 uur. Luc parkeert zijn auto in garage Heuvelpoort. Eigenlijk had ik gepland om te parkeren in een andere garage. Het navigatiesysteem van Luc wilde ons echter richtdoor leiden op een plek waar alleen de busbaan rechtdoor ging. Toen hebben we maar even geïmproviseerd. Uiteindelijk zijn we netjes op tijd bij "Cinecitta". Erg praktisch vind ik die locatie niet, maar wel een mooie. We zijn hier gelukkig niet om het gebouw te beoordelen maar om te schaken!

De term "Koffiehuisschaak" viel gisteren een paar keer bij de thuiswedstrijd van Voerendaal 2. Dat was een goede typering voor onze wedstrijd tegen Maastricht. Jack Renet speelde op bord 1 een strakke winstpartij tegen Hans Hoornstra en was veruit als eerste klaar. Daarmee hebben we meteen de enige strakke partij van de dag gehad. Bij Diana viel het wel mee. Ze durfde in de partij een pion niet te pakken, terwijl de analyse achteraf liet zien dat dat wel had gekund. Bij Luc was het bijvoorbeeld erger. In een gewonnen stelling (twee pluspionnen)  tegen Jacob Perrenet gaf hij een vol stuk weg. Hij maakte het zijn tegenstander nog lastig, maar uiteindelijk redde hij het niet.

Na drie overtuigende overwinningen in de eerste rondes moesten we met Voerendaal 2 dit keer een nederlaag slikken. Sterke tegenstander? Slechte opstelling van de teamleider? Niet compleet? Off-day sommige spelers? Slecht geslapen? Geen rondje om de vijver gewandeld? Waarschijnlijk komt het door een combinatie van die en een aantal andere factoren.

Als non-playing captain mocht ik gisteren toekijken hoe mijn team het ging doen. We zaten dit keer ruim in de spelers, waardoor ik zelf niet mee hoefde te doen. In deze tweede ronde stond de topper tegen 't Pionneke op het programma. Qua rating en in de stand (al was er nog maar een ronde gespeeld) stonden onze teams namelijk een en twee. Het was daarom fijn, dat we compleet waren. Bij het uitwisselen van de opstellingen bleek Pionneke juist hun twee sterkste spelers te missen. Ger Janssen en Joost Heltzel, allebei 2200+, speelden niet mee. We waren daardoor zwaar favoriet.