Jeugd sluit seizoen af met diverse diploma’s

Op donderdag 27 juni was de afsluitende avond voor de jeugd van schaakvereniging Voerendaal diploma-uitreiking, prijsuitreiking van de laddercompetitie en 3 rondes doorgeefschaak.
De avond begon met de diploma’s voor de stap-1-groep. Hier hadden Jasper, Tren, Cyriel, Mexx en Theime allemaal het examen ruim voldoende gehaald. Stap 1 is het niveau waarop alle basiselementen van het schaken langs komen. De lessen werden verzorgd door Jos Dumont met hulp van Robert Horbach.

Voor 4 leerlingen van de stap-2-groep was er ook een diploma. Eleanor, Koen, Mila en Julia hadden de examens allemaal voldoende gehaald en konden ook een diploma in ontvangst nemen. Stap 2 is het niveau waarbij o.a. diverse schaaktrucs voor het eerst aan de orde komen zoals de penning en dubbele aanval. De lessen zijn afgelopen schaakjaar verzorgd door Bert Smeets en Camiel Peerlings.

De laddercompetitie is dit jaar opnieuw gewonnen door Kirill Litvinenko die in totaal 27(!) rondes had meegedaan. Zijn broer Nikolai werd vlak daarachter 2e en Sem Kok eindigde op de derde plaats. Het prijzenpakket was dermate uitgebreid dat iedereen aan bod kwam om een prijs op te halen. Als laatste activiteit van dit schaakjaar werden vervolgens drie rondes doorgeefschaak gespeeld. Verassend werd het koppel Kirill en Ilian winnaar van deze activiteit. Ze wonnen al hun partijen en wisten zelfs hoger te eindigen dan de koppel Eleanor en Koen (2e met 5,5 punt) en Guus/Camiel (2 leraren!) en Jasper/Matvey. De laatstgenoemde 2 koppels hadden elk 5 punten. Allen konden vervolgens de laatste prijsjes ophalen.

In juli en augustus is de Borenburg gesloten. De eerste donderdag van september gaan we van start met het nieuwe schaakjaar voor de jeugd. 

Door Tom Vrouenraets zijn foto’s gemaakt en deze kunnen met de volgende link in het Flickr-fotoalbum worden bekeken: Afsluiting jeugdschaak 27 juni 2024

meer artikels