Record opkomst bij 11e Eurode Schaaktoernooi

Zaterdag 30 september werd alweer het 11e Eurode schaaktoernooi in Rolduc Kerkrade georganiseerd, waar gelijktijdig een open toernooi en een jeugdtoernooi gehouden werden. Het weer was de laatste Septemberdag nog erg mooi en het was dan ook goed toeven op deze prachtige lokatie rondom de abdij van Rolduc. De organisatie was zoals gewoonlijk zeer goed: bij aankomst stonden er al voor de deelnemers diverse dranken in de toernooizaal opgesteld, en in de pauze konden de deelnemers in de lunchruimte van het abdijcomplex ook nog een broodje met drankje uitkiezen.


De organisatie werd aangenaam verrast door een recordopkomst van 131 deelnemers: 82 schakers in het hoofdtoernooi en 49 spelers voor het jeugdtoernooi! Dit jaar speelden er ook twee IM’s mee: Christian Seel (2477 en tot voor enkele seizoen geleden uitkomend voor Zuid Limburg 1) en Christian Braun (2418).  De top van de plaatsingslijst werd naast FM Martin Ahn (2153) en WFM Katharina Ricken (2150) aangevuld met diverse sterke, vooral Duitse, 2000+ spelers.

Uiteraard hebben naast Christian Braun nog meerdere spelers van Voerendaal, cq. Zuid Limburg meegespeeld: Henk Temmink, Marcel van Haren, Karl Schubert, Marcel Winkels en Tom Vrouenraets.

Er werden 9 ronden Zwitsers gespeeld met een speeltempo van 10 minuten p.p.p.s. en 5 seconden increment.

Na een spannende strijd was het uiteindelijk Christiaan Seel met 7,5 punten (drie remises afgestaan) die het toernooi op zijn naam kon schrijven. Met 7 punten eindigden gezamenlijk Martin Ahn en Quang Thai Ngo op de tweede en derde plek.

Christian Braun werd 5e (6,5 punten), Marcel van Haren 13e (6 punten), Tom Vrouenraets 14e (6 punten en eerste prijs in de ELO-categorie 1700-1900), Henk Temmink 19e (5,5 punten), Karl Schubert 21e (5,5 punten) en Marcel Winkels 58e (3,5 punten).Dank aan Arno Ypelaar van SV Kerkrade voor het wederom beschikbaar stellen van een selectie uit zijn prachtige fotoreeks van die dag. Op de website van SV Kerkrade is nog meer informatie over het toernooi te vinden en staan de links naar de complete einduitslag en alle foto’s.

meer artikels