Voerendaal 1 en Voerendaal 3 buigen voor DJC 1 in 2e ronde LiSB-rapidcompetitie

In de vorige ronde eindigden Voerendaal 3 en DJZ 2 gezamenlijk aan kop van poule 2 en promoveerden naar de hoogste poule. Samen met de sterke teams van Voerendaal 1 en DJC 1 streden zij op vrijdag 29 maart in De Merode in Stein voor een plek in de finalegroepen.

Uiteraard stond voor de eerste ronde de ontmoeting Voerendaal 1 en Voerendaal 3 gepland. Voerendaal 3 (in de vaste opstelling: Maarten-Jan Oosterman, Bob Merx, Tom Vrouenraets en John Heuts) leverden flinke tegenstand tegen ons eerste team (Camiel Peerlings, Henk Temmink, Ruud Lemmers en Guus van den Akker). Nadat alle partijen gespeeld waren, bleken alle zwart spelers (!) gewonnen te hebben: Camiel en Ruud voor V1; Bob en John voor V3. DJC 1 (Fabian Miesen, René van Hassel, Hans Wijnhoven en Marcel Graff) boekte een 3-1 overwinning op DJZ 2 (Leon Curfs, Roy Kluten, Mariëlle Meijs en Huub Senden). Voor de tweede ronden stonden de matches DJC1 – Voerendaal 3 en Voerendaal 1 – DJZ 2 op het programma. Vermeldenswaard is dat Mariëlle Meijs voor een grote verrassing zorgde door Ruud Lemmers te verslaan. Uiteraard was de DJZ-speelster hiermee bijzonder opgetogen! Beide eerstgenoemde teams wonnen ook in deze ronden met dezelfde uitslag: 3-1.


In de laatste ronde van de avond werd het prestigeduel Voerendaal 1 – DJC1 uitgevochten. DJC 1 kwam met 2-1 voor, en als laatste was alleen nog de partij tussen Camiel Peerlings en Fabian Miesen bezig. Volgens inside informatie was Camiel met (groot) voordeel uit de opening gekomen, maar wist Fabian uiteindelijk nog de partij te kantelen en ook zijn derde partij winnend af te sluiten: 3-1 winst voor DJC 1. Voerendaal 3 boekte tegen DJZ 2 een 2½-1½ overwinning. Daarmee was de eindstand toch nog spannend geworden voor de Voerendaalse teams en wist uiteindelijk Voerendaal 1 met een half bordpuntje boven Voerendaal 3 te eindigen.

De eindstand van Groep 1: 1. DJC 1 15 pnt; 2. Voerendaal 1 9 pnt. 3. Voerendaal 3 8½ pnt. 4. DJZ 2 3½ pnt.

meer artikels