Jozef Simenon wint met overmacht 5e Parkstad Open

Op 9 september organiseerde SV Voerendaal het 5e Open Parkstad toernooi (7 ronden rapid). Dit is tevens het eerste toernooi in het nieuwe seizoen, dat meetelt voor de Grand Prix Limburg.

In zijn welkomstwoord gaf Max Mannheims aan dat hij dik tevreden was met de opkomst (22 schakers), maar merkte ook op dat wellicht het mooie weer spelers er van weerhouden heeft, aan te treden in Café d’r Bok in Heerlerheide.  

Arbiter Rick Wagemakers zorgde voor de ronde-indelingen en volgde hierbij een strak tijdschema.

Na drie ronden was er een half uur pauze en waren alleen nog Jozef Simenon en Tom Vrouenraets met een 100% score.   


Na de pauze wist Jozef de een na de andere opponent in het zand te laten bijten, en was na 6 ronden al niet meer in te halen. Echter in de zevende en laatste ronde wist Jozef het titanengevecht met Henk Temmink na een spectaculair snelschaakduel ook in zijn voordeel te beslissen, en was met 7 uit 7 uiteraard de terechte winnaar. Max Mannheims merkte bij de prijsuitreiking op dat Jozef nu het toernooi voor de vierde achtereenvolgende maal gewonnen heeft, en dat er nagedacht gaat worden of het toernooi niet omgedoopt moet worden in het Jozef Simenon toernooi.

Tot mijn eigen grote verbazing wist ik de tweede plek te bemachtigen. In de laatste ronde maakte mijn tegenstander Jacob Perrenet de laatste misstap, waardoor ik met het nodige geluk uitkwam op een score van 5½ punt.

Marcel Winkels en Karl Schubert eindigden beiden met 5 punten, maar aangezien Marcel de betere SB-score had, kreeg hij de geldprijs voor de 3e plek. Het was een gezellige dag en ik kan het toernooi iedereen aanraden!

meer artikels