LiSB-rapidcompetitie 3e ronde: Poulewinst voor V4 in Landgraaf

Donderdagavond 30 maart vond de derde ronde plaats van de LiSB-bekercompetitie voor de teams van poule B1. Iedereen van Voerendaal 4 kon meespelen en zo vertrok het team in de vaste bezetting (Guus van den Akker, Roger Hünen, Tom Vrouenraets en John Heuts) naar het Streperkruis, al decennia lang het spelershome van SV Schaesberg.

In de eerste ronde werden we gekoppeld aan Maastricht 2 (Erwin Komrij, Ronald Nelissen, Marco Catalo en Ton Leenen) en konden we een nipte 2½-1½ overwinning behalen. De volgende ronde waren de gastheren van Schaesberg 1 (Jan Heijenrath, Karel Zwakhalen, Sjaak Bakker en Paul Thissen) onze tegenstanders, en we wisten hier een geflatteerde 3½-½ overwinning te behalen. Hoezo geflatteerd? Nou, bijvoorbeeld Tom (met minder dan 2 minuten op de klok) stond in het eindspel totaal verloren tegen Sjaak Bakker, die ook nog met ruim acht minuten royaal meer bedenktijd had. Echter daarna lukte Sjaak geen goede zetten meer. Hij gaf eerst pardoes een toren weg en in het uiteindelijk resterende eindspel van toren tegen loper, manoeuvreerde hij zo onhandig dat Tom de loper kon veroveren. Caïssa was inderdaad onrechtvaardig deze avond voor Sjaak, want in de eerste ronde had hij al zomaar zijn dame weggegeven.

Voor de laatste ronde resteerde het duel tegen Reuver, die deze avond in een, in mijn ogen, creatieve opstelling speelden: Dave van Buggenum, Yahyd Alghazali, Wim Stinges en Abdul Majid Bohan. Reuver had ook twee keer gewonnen, en Wim Stinges maakte nog de opmerking dat ze eigenlijk moesten voorkomen dat Voerendaal groepswinnaar werd deze avond. De reden was dat hij anders verwachtte dat in de finaleronde Voerendaal 1, 2, 3 en 4 in dezelfde groep zouden spelen! Helaas voor Wim kon Reuver geen roet in het Voerendaalse eten gooien, want Voerendaal won afgetekend met 3½-½.

Opmerkelijk voor mij was dat ik in alle partijen bijna de volledige tijdsduur achter het bord zat, en er zodoende nauwelijks gelegenheid was om foto’s te maken. Rest mij nog te melden dat John Heuts met 3 uit 3 topscorer werd deze avond.

Eindstand Groep B1: 1. Voerendaal 4 15½; 2. Reuver  10; 3. Maastricht 2 8 en 4. Schaesberg 1 2½ pnt.

meer artikels