Senatorenschaak

Een paar jaar geleden vroegen Frans Héman en Fred Tammen zich af of er behoefte zou zijn aan de mogelijkheid om ook eens overdag te kunnen schaken Dat kan natuurlijk door bij iemand thuis af te spreken, maar we zochten naar een mogelijkheid om met meer dan twee schakers aan de gang te gaan. Dat lukte en het Senatorenschaak was geboren. Het Senatorenschaak is een initiatief van twee schaakverenigingen: SV Voerendaal en SV Schaesberg. Wij schaken op maandagmiddag vanaf 14 uur tot ongeveer 18 uur in de bieb van de Burgerij, Furenthela 17, Voerendaal.

De opkomst per middag is op dit moment gemiddeld 10 schakers, met uitschieters naar boven en beneden. Wij spelen 3 partijen per middag. Wij spelen 3 partijen per middag. Het speeltempo bedraag 25 minuten per persoon per partij. De deelnemers aan het Senatorenschaak zijn meestal lid van één van beide schaakclubs, maar wij bieden ook onderdak aan thuisschakers.

Met elkaar vormen wij een gezellig en contributieloos clubje. Soms gaan wij met de pet rond, bijvoorbeeld voor een jeugdschaaktoernooi. Wij mogen gebruik maken van het materiaal van Schaakvereniging Voerendaal.

Als dit u aanspreekt, kom dan gerust een langs. Wie weet tot op een maandagmiddag!

Alle foto’s in dit artikel zijn gemaakt door Hans Ypma.

meer artikels