V4 ook tegen DJC-2 onderuit

Ook tegen DJC2 wist Voerendaal 4 geen potten te breken in de 5e ronde van de LISB. Hoofdreden hiervoor was dat onze eerste bord-speler werd afgestaan aan het derde dat in zware onderbezetting bivakkeerde.

Met Tei Holka als vervanger van Bert Klunder hadden we gehoopt op wat mededogen van de tegenstander maar niets was minder waar. Zowel Henk Gommer (bord 1) als Frits Verheijen (bord 3), Robert de Waal (bord 5) als Tei Holka (bord 6) wisten geen punten te scoren alhoewel er best kansen waren. Wie leverden dan wel een positieve bijdrage? André Tillema en John Gerrichhauzen wisten het tij van tegenslagen te keren en wonnen beiden hun partijen op bord 2 en bord 4.


André Tillema (z) – Willem Wallekers (w) bord 2:
“Al vanaf de opening leek dit een open partij te worden. Wit bouwde zich konings Indisch in, zwart had zich bedacht nog niet zo snel te rokeren. In het middenspel verloor zwart een centrumpion, maar daarvoor in de plaats kon een paard terug worden verdiend. Zwart had na diverse ruilingen een sterke witte loper over, waartegenover Willem twee pionnen meer op het bord had staan. Door een verkeerde pionnenruil kon zwart een vrijpion krijgen en gaf Willem de tegenpartij direct op. “

John Gerrichhauzen (z) – Jip Lovasz (w) bord 4:

“Tot nu toe heb ik slecht gespeeld in de externe competitie. Ik vertrok van huis met het vaste voornemen, vandaag moet het echt anders. Als zwart speler koos ik de Caro-Kann, e4-c6. Ik merkte snel dat mijn tegenstander veel moeite had met deze opening. Hij gebruikte veel denktijd. Lang ging de partij gelijk op, maar de tijdsdruk werd steeds sterker voor mijn tegenstander en mijn stelling werd sterker. De kans op fouten werd groter en groter. Uiteindelijk gaf hij op in een verloren stelling met nog 30 seconden op de klok. Ik was blij met het resultaat. Jammer genoeg liep het voor het team minder goed.”

Nog 2 ronden te gaan en kijken waar we wel de punten kunnen scoren.

DJC Stein 2RatingVoerendaal 4Rating5e ronde
Teleng, G. (Glenn)1640Gommer, H. (Henk)16681 – 0
Wallekers, W.F. (Willem)1793Tillema, A. (Andre)17010 – 1
Montforts, A.B. (Ton)1766Verheijen, G.C.G. (Frits)17351 – 0
Lovasz, J. (Jip)1625Gerrichhauzen, J.T.G. (John)14250 – 1
Bors, C.N. (Charles)1623Waal de, R.A.M. (Robert)01 – 0
Custers, J. (Jeroen)1615Holka, T. (Thei)15061 – 0
Gemiddelde Rating:1677Gemiddelde Rating:16074-2

meer artikels