V5 krijgt les van GESS2: 1.5-4.5

Zondag 13 november speelde V5 in Klimmen tegen GESS2. Ondanks het invliegen van buitenlandse (Wageningse) troepen was de strijd al snel beslist. Om 4 uur stond de eindstand 1.5 – 4.5 vast.

Toch waren er ook vele positieve elementen te onderkennen. Zo had Kirill Litvinenko zijn tegenstander na een uur praktisch op de knieën. Maar hij kon de gewonnen stelling niet tot een goed eind brengen en verloor uiteindelijk. Ook de andere Kirill (Zinzen) speelde een puike partij. Maar zijn tegenstander was simpelweg te sterk. Kirill speelde een partij die meer dan 1.5 uur duurde. Dit was voor hem een record. Een gouden toekomst ligt voor hem in het verschiet als hij zo door gaat.

Willem Gommer werd ’s ochtends accuut ingevlogen omdat er een afmelding was. Voor Willem was het geen probleem zijn partij te winnen en er leek nog hoop. Die ging echter snel verloren want Nikolai Litvinenko verloor ook en het stond inmiddels 1-3.

We hadden dit keer ook een debutant: Kris Mols, een aankomend talent met serieuze bedoelingen om de hegemonie binnen Voerendaal eens flink op te schudden. Nadat hij een stuk verloor bood zijn tegenstander tot zijn verbazing remise aan. Kris accepteerde natuurlijk. Kris blij en tegenstander blij want de match was nu gewonnen door GESS2.

Tot slot ging ook nog onze troef van de UNI uit Aken onderuit (Alexander Litvinenko). Dat hadden we niet verwacht en kon er ook nog wel bij. Eindstand 1.5 tegen 4.5. Volgende keer beter zullen we maar zeggen.

Zie voor de uitslagen ook https://lisb.netstand.nl/rounds/view/501.

meer artikels