Voerendaal 2 verliest van Heerlen 1

In de tweede ronde van de LiSB-competitie speelt Voerendaal 2 thuis tegen Heerlen 1. Het is even afwachten met welke spelers Heerlen vandaag aantreedt. Op een speeldag van de Duitse competitie ontbreken vaak een paar sterke spelers. Vandaag is er blijkbaar geen Duitse competitie, want ze komen met een stevig team. Gelukkig hebben we een goede selectie, dus wij spelen elke keer met een sterk team. Op bord 2 heeft Heerlen qua rating een flinke plus en op de andere vijf borden zit het dicht bij elkaar.

De eerste twee uur gaat het redelijk gelijk op. Zelf had ik wel heel snel kunnen verliezen van Marcel van Haren, maar dat hadden we tijdens de partij allebei volledig gemist. Een tijd later is Roger Hünen als eerste klaar. Hij maakt een flinke fout en is daardoor een stuk (of was het een toren?) kwijt. Daarna accepteer ik een remiseaanbod van Marcel in een complexe stelling. Ik had het idee, dat ik wat minder stond. Marcel dacht juist, dat ik beter stond. Binnenkort maar eens bekijken met de engine. De stelling van Tom Vrouenraets zag er prima uit: na een sterk gespeeld middenspel kwam hij een kwaliteit voor te staan. Helaas gaf Tom op zet 38, in wederzijdse tijdnood, een volle dame weg….

De stelling van Ingrid Voigt zag er de hele tijd lastig uit. Toen de tijd van haar en haar tegenstander, Raoul Frijns, ver op was, ging het snel bergafwaarts. Daarmee waren de matchpunten al voor Heerlen. John Heuts sleepte na een minder eindspel nog een remise uit het vuur. Op bord 2 had Maarten-Jan Oosterman tegen Oliver Schreyer (een sterke Duitse speler met een rating van boven de 2100) de hele partij het initiatief. Het laatste stuk heb ik niet meegemaakt, ik weet alleen dat hun partij in remise eindigde. Daarmee werd de einduitslag 1.5-4.5 voor Heerlen.

Eerste ronde gewonnen, tweede ronde verloren. Oftewel “Win some, lose some, …”. De volgende ronde is uit tegen Venlo. Dan weer lekker schaken!

Met dank aan Rick Wagemakers voor de foto!

Voerendaal 2RatingHeerlen 1Rating2e ronde
Lemmers, R.M.T. (Ruud)2059Haren van, M.A.R. (Marcel)2062½ – ½
Oosterman, M.J. (Maarten-Jan)1953Schreyer, O. (Oliver)2124½ – ½
Voigt, I. (Ingrid)1937Frijns, R. (Raoul)19330 – 1
Hünen, R.W.G. (Roger)1928Haverkamp, K. (Klaus)19210 – 1
Vrouenraets, T.J.M. (Tom)1843Weyer, H.J. (Hans)18820 – 1
Heuts, J.H.E. (John)1820Bodelier, J.P. (Jean)1792½ – ½
Gemiddelde Rating:1923 Gemiddelde Rating:19521½-4½

meer artikels