Voerendaal 4 –  Bergen

Bergen kwam zondag 15 oktober uit het verre Bergen (Noord Limburg) naar Klimmen om de eerste ronde van de LISB in de tweede klasse te spelen. Bergen besloot om slechts met 5 spelers te komen. Dat betekende dat Tei Holka het eerste punt al binnen had voordat de wedstrijd was gespeeld.

Nadat er een uurtje was gespeeld hadden we ons tweede punt binnen: Robert de Waal kwam een volle toren voor te staan en dat zorgde voor de kreet uit Bergen: “Teamleider, ik heb het weer verkloot”. Daarna zag het er op de overige vier borden aanvankelijk nog goed uit. John Gerrichhauzen stond een pionnetje voor, Bert Klunder, Henk Gommer en André Tillema leken gelijk op te gaan.

Hoe anders was het 3 kwartier later:  Henk sloeg na een loperoffer van zijn tegenstander het verkeerde paard waardoor een mataanval niet meer voorkomen kon worden. Even later zag John zijn voorsprong pion na pion teruglopen en toen er ook nog eens een kwaliteit moest worden geofferd was het ook daar afgelopen.

De laatste matadoren van V4 hielden het nog iets langer vol. Maar ook André moest tijdens zijn debuut buigen voor een duidelijk sterkere tegenstander. Die gebruikte zijn volledige troepenmacht voor de aanval en André kon een toren en paard niet gebruiken om de definitieve ondergang te voorkomen. Tot slot verloor Bert een  pionnetje in het middenspel. Dat was echter genoeg voor zijn tegenstander om uiteindelijk de winst binnen te hengelen. En dat bracht de score uiteindelijk op 2- 4 voor Bergen.

Voerendaal 4RatingBergenRating1e ronde
Tillema, A. (Andre)1516Lange de, V.H.M. (Vincent)17750 – 1
Gommer, H. (Henk)1458Stepine, F. (Farouk)17350 – 1
Klunder, L. (Bert)1558Vossen, J. (Jack)16540 – 1
Gerrichhauzen, J.T.G. (John)1048Drissen, C.W. (Christiaan)15710 – 1
Waal de, R.A.M. (Robert)0Rongen, J. (Jos)13901 – 0
Holka, T. (Thei)1208NO01 – 0
Gemiddelde Rating:1358Gemiddelde Rating:16252-4

meer artikels