Voerendaal 4 met ups-and-downs

Op 10 maart speelde V4 de eerste thuiswedstrijd in de Borenburg tegen Helden (HSDV). Nadat we alle tafels, stoelen en borden hadden ingericht voor alle teams konden we van start.


Na een half uur spelen, was het eerste punt al binnen. De tegenstander van Henk Gommer (bord 2) speelde optimistisch 10. f7-f5 en dat was dusdanig fout dat hij óf zijn dame verloor of 2 volle stukken. Met de bewoording “Dat was niet best” gaf hij op.

Op bord 6 speelde Robert de Waal en na een dik uur stond er een indrukwekkende voorraad zwarte stukken van de tegenstander naast het bord. Die kon het uiteindelijk niet meer aanzien en hij gaf ook op. Dat was dus lekker vlot 2-0.

Ook John Gerrichhauzen stond beduidend beter na een uur: een stuk + pion voor. Zijn tegenstander waagde een wanhoopsoffensief over de f-lijn en dat bracht John toch in de problemen. In plaats van 3-0 werd het plots 2-1.

Andre Tillema (bord 3) deed het aanvankelijk ook goed: Na een gelijk opgaande opening, had wit de druk op de c lijn opgevoerd. Het opspelen van de c pion door André werd echter afgestraft waardoor wit een pion en een kwaliteit voor kwam. Vervolgens werd de partij vakkundig uitgespeeld. En zo werd het dus gelijk: 2-2

Gelukkig hadden we Frits Verheijen (bord 4) en Bert Klunder (bord 1) nog. Frits stond een pionnetje voor en Bert had een veel belovende aanval op het bord staan. Helaas ging dit ook niet geheel zoals verwacht. Frits verloor van een tegenstander die zijn materiele achterstand omboog in een pion voorsprong en uiteindelijk met mat dreigde. Frits gaf op en dat was 2-3 voor de tegenstander. Tot slot kon Bert niet de juiste voorzetting vinden en moest hij genoegen nemen met een remise en zo werd de eindstand bepaald op 2½ – 3 ½. De Heldenaren gingen alsnog tevreden naar huis. Dat was bij de Voerendalers niet bij iedereen het geval.

De foto’s bij dit artikel zijn van Rick Wagemakers.

Voerendaal 4RatingHSDVRating4e ronde
Klunder, L. (Bert)1723Schuman, P. (Pascal)1833½ – ½
Gommer, H. (Henk)1668Thewis, E.B.J.M. (Eddy)18461 – 0
Tillema, A. (Andre)1701Bokelmann, R. (Rijnhard)15020 – 1
Verheijen, G.C.G. (Frits)1735Leenders, H. (Hans)17460 – 1
Gerrichhauzen, J.T.G. (John)1425Bos, R. (Robin)00 – 1
Waal de, R.A.M. (Robert)0Janssen, L. (Luc)15901 – 0
Gemiddelde Rating:1650Gemiddelde Rating:17032½-3½

meer artikels