Auteur: Eric Jan Morren

Afgelopen zaterdag was het vervolg van de wedstrijd van Voerendaal tegen En Passant. Dit komt door de vooruit gespeelde partij van Daniel tegen Benjamin Bok. Het plannen van de wedstrijd tussen deze 2 kemphanen was moeilijker dan de partij. 3 zetjes opening, 3 zetjes middenspel en nog 3 zetjes proberen in het eindspel en toen was het remise. In het kader van het EK landenteams werd er dus vooruit gespeeld. Echter was dit maar 1 partij en L’Ami, Peng en Kazarian dan, daar had En Passant wat vervangers voor opgetrommeld.

Zaterdag 16 september 2017.

David Copperfield, illusionist, is jarig en viert zijn 61e verjaardag. Eenenzestig is warempel een priemgetal. De Amerikaanse rapper Flo-Rida is ook geboren op 16 september. Een van zijn bekende nummers heet “club can’t handle me’’.  Deze ogenschijnlijke onschuldige feitjes zou je niet direct linken aan een schaakwedstrijd, maar toch gebeurde het.

Vorig jaar is Voerendaal 1 gepromoveerd van de 1e klasse naar de meesterklasse en vandaag is onze rentree op het hoogste niveau. Een thuiswedstrijd tegen Groningen Combinatie (GC) stond op het programma. GC is vorig jaar in de middenmoot geëindigd en alleen om die reden al favoriet.

V1 is er na 2 seizoenen in de eerste klasse er weer in geslaagd om naar de Meesterklasse te promoveren.Door de 4½-5½-overwinning bij UVS in de 8e ronde op zaterdag 1 april was het zo ver.

Met nog 2 wedstrijden te spelen en 3 matchpunten voorsprong staat V1 op de drempel van de terugkeer naar de Meesterklasse. Na de 6,5-3,5-overwinning tegen Zukertort Amstelveen 2 op zaterdag 11 maart zijn (gezien de bordpunten) 2 matchpunten voldoende.

Op zaterdag 4 februari stond de verste uitwedstrijd (in Purmerend) op het programma. Het eerste team van EGGERT Purmerend staat in de gevarenzone en kon de punten goed gebruiken. V1 kon een beroep doen op 1 GM, 3 IM's en 4 FM's, de thuisploeg moest het met "slechts" 3 FM's doen, dus de koploper was natuurlijk favoriet!

De topper in de 1e klasse B op zaterdag 17 december is nipt met 6-4 gewonnen door V1. Het Tilburgse De Stukkenjagers had dit seizoen tot nu toe alle 4 de wedstrijden gewonnen (kanttekening: tegen de onderste 4 teams in het klassement: http://www.schaakbond.nl/wedstrijdschaak/knsb-competitie/2016-2017/klassen/1b), terwijl V1 een punt had laten liggen tegen DSC Delft.
In een volle speelzaal (naast de wedstrijden van V1, V2 en V3 speelde DJC Stein haar thuiswedstrijd (tegen het Dubbelschaak van Camiel, maar dan zonder Camiel :)) in Zaal Keulen werd de basis gelegd voor misschien wel een mooi seizoen!